Reizigers balen nog steeds van uitvallende bussen, 'Het is om te janken'

FLEVOLAND • Ma 22 april 2024 | 17:20 • Maandag 22 april 2024 | 17:20

Bussen die uitvallen, flinke vertraging hebben of kapot zijn. Het zou volgens vervoerder EBS verleden tijd zijn sinds vorige week de dienstregeling is afgeschaald. Maar reizigers zijn een stuk minder enthousiast. Zo rijden er veel minder bussen en zouden die ook nog lang niet altijd op de juiste tijd komen voorrijden.

Reizigers die maandag op het busstation in Emmeloord waren, herkennen die verbetering niet waar EBS het over heeft. "Het is gewoon nog steeds slecht", zegt een Zeewoldenaar. "Je wordt vaak geconfronteerd met een overstaptijd van maar twee of drie minuten en de bus is standaard te laat, dus die overstap mis je."

Lees ook: Minder bussen in Flevoland, volgens vervoersbedrijf EBS gaat het nu 'een stuk beter'

'Alleen maar gezeik'
Even verderop zit een 14-jarige scholier al een tijdje op de bank in het bushokje. "Ik moet naar Nagele en moet nog vijftig minuten wachten", zegt hij. Hij moet overstappen in Emmeloord, maar de bus kwam net te laat.

Een student die dagelijks naar Zwolle reist, vertelt dat hij afgelopen donderdag helemaal niet op Hogeschool Windesheim kon komen. "De bussen vielen uit tot na mijn laatste lesuur", zegt de student. Een scholier van Urk zucht terwijl ze in Emmeloord op haar bus wacht en zegt: "Het is alleen maar gezeik".

'Schandalig'
Ook op de Facebook-pagina van Omroep Flevoland laten reizigers weten nog steeds ontevreden te zijn. "Als je eerst een aanzienlijk aantal ritten schrapt dan is het te schandalig voor woorden dat ze daarna zeggen dat het goed gaat", zegt Branco.

Majo noemt het 'om te janken' dat er op bepaalde trajecten nog maar maar één bus per uur gaat. Om die reden noemt Nicolaas het 'geen aangepaste, maar een uitgeklede dienstregeling'.

Bovendien zouden bussen die wel moeten komen voorrijden, dat niet altijd doen. Zo miste de dochter van Marion bus 641 van Emmeloord naar Zwolle, doordat deze te vroeg voorbij de halte reed. Haar andere dochter moest niet veel later met buslijn 141 naar Zwolle, maar die viel helemaal uit. "Dit kan gewoon niet."

"En nadat de nieuwe dienstregeling inging viel de bus naar Kampen ook direct al uit", schrijft Marielle. "Volgens de app reed deze bus wel, maar in werkelijkheid reed deze niet."

Marjolein schrijft dat ze afgelopen week meerdere malen met de auto naar het treinstation in Kampen is gereden, om daar mensen te halen of te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel