Geldautomaten op station Almere Centrum dicht vanwege risico op plofkraken

ALMERE • Di 23 april 2024 | 17:41 • Dinsdag 23 april 2024 | 17:41

De geldautomaten op station Almere Centrum zijn tijdelijk buiten gebruik. Zo hoopt de NS plofkraken te voorkomen. Stations zijn hier namelijk steeds vaker het doelwit van, met veel schade als gevolg.

De geldautomaten zijn gesloten en leeggehaald. Aanleiding hiervoor zijn de recente plofkraken op stations Amsterdam Zuid en Delft.

Op een later moment besluiten NS en GWK Travelex of de automaten heropend kunnen worden, eventueel met aanvullende veiligheidsmaatregelen.

Eerdere maatregelen
Eerder hebben de partijen al maatregelen moeten nemen naar aanleiding van een plofkraak. Zo zijn in 2021 tijdelijk 28 geldautomaten gesloten naar aanleiding van een plofkraak op station Apeldoorn. Hierbij raakte een monumentaal pand beschadigd.

Om herhaling te voorkomen zijn deze automaten afgelopen jaar verplaatst en met extra veiligheidsmaatregelen heropend of definitief gesloten.

Dit verhaal is gemaakt door Lotte Schmidt. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel