De Alliantie wil af van huurder die 214 kilo coke en 8 miljoen euro in woning had liggen

ALMERE • Wo 24 april 2024 | 8:45 • Woensdag 24 april 2024 | 8:45

De politie vond op 24 januari 214 kilo cocaïne en 8 miljoen euro aan cash in de woning van de 64-jarige F.A.. Daarnaast lagen er dure merktassen en horloges in het huis aan de Leemwierde in Almere.

Eén klokje was maar liefst een half miljoen euro waard. Verhuurder De Alliantie denkt op basis hiervan dat A. zich in het criminele circuit begaf en heeft het huurcontract daarom ontbonden. Nu wil de woonstichting de woning graag terug.

Probleem is alleen dat A. sinds de politie-inval in de gevangenis zit. Woensdag is er een voorbereidende zitting over de strafzaak, het is nog niet duidelijk wanneer die inhoudelijk wordt behandeld. Het kan dus maar zo zijn, dat de Almeerder nog wel een tijdje vastzit.

Lees ook: Burgemeester sluit huis in Almere na megavondst van 8 miljoen euro en 200 kilo drugs

Zelf spullen weghalen
En het liefst wil de verhuurder dat A. zelf zijn spullen weghaalt. "Dat scheelt ons heel veel kosten", zei de raadsman van Alliantie dinsdag in de rechtszaal. De advocaat van de man zou bij hem hebben aangegeven dat hij daar ook wel toe bereid is.

"Maar ja, hij zit in voorarrest en heeft blijkbaar geen sociaal netwerk dat voor hem zijn huis op korte termijn kan leeghalen. Misschien is het mogelijk om hem een dag te schorsen om het te regelen, maar dat is nu nog onduidelijk."

Mocht dat lukken, dan moet bij de burgemeester een ontheffing worden aangevraagd voor een paar uur om de woning leeg te maken. Die sloot de woning vanwege de drugsvondst namelijk per 8 februari voor zes maanden.

Tekort aan huurwoningen
"De gemeente is bereid om het huis eventueel al na drie maanden weer vrij te geven, omdat er in Almere een groot tekort is aan sociale huurwoningen als deze", stelt de advocaat van Alliantie in zijn dagvaarding.

En daar hoopt de woonstichting dan ook op. Als A. nou niet zelf de boel voor die tijd kan leegruimen, dan wil Alliantie in ieder geval toestemming van de rechter om de ontruiming te doen zodat de woning zo snel mogelijk weer in de verhuur kan.

Vonnis over een week.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel