Daling omzet en winst ASMI, wel meer orders

ALMERE • Di 23 april 2024 | 19:18 • Dinsdag 23 april 2024 | 19:18

De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien dalen. Dat meldt het ANP. De inkomsten gingen met 8 procent omlaag tot 639 miljoen euro. De nettowinst halveerde ruimschoots tot 173,1 miljoen euro.

Het aantal nieuwe orders nam wel toe, maakte het bedrijf uit Almere dinsdag bekend. De orderontvangst kwam over het afgelopen kwartaal uit op 698 miljoen euro, 10 procent meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Dat laatste is een opsteker voor het bedrijf want de orderontvangst liet al langere tijd een dalende trend zien.

Daarbij blijft de vraag uit China naar de producten van ASMI sterk, meldde de onderneming. "ASMI begon het jaar op een solide basis", zegt topman Benjamin Loh in een toelichting op de resultaten.

Toekomst
ASMI verwacht dat de vraag de rest van het jaar geleidelijk aan toeneemt. Naar verwachting komt de omzet in het tweede kwartaal uit tussen de 660 miljoen en 700 miljoen euro. Daarbij houdt ASMI vast aan zijn omzetdoelstelling voor volgend jaar.

ASM International liet eerder deze maand weten dat een deel van het chipbedrijf verhuist naar Singapore. Van de circa 180 werknemers worden er 39 ontslagen, liet vakbond CNV weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel