Patiënten balen van verhuizing huisarts, 'Nu moet ik parkeergeld betalen'

LELYSTAD • Wo 24 april 2024 | 6:11 • Woensdag 24 april 2024 | 6:11

Patiënten van huisartsenpraktijk Arendshorst & Arendshorst zijn verontwaardigd dat ze voortaan moeten betalen voor het parkeren. De praktijk verhuist eind mei van de Jol naar de achterzijde van het ziekenhuis in Lelystad en daar is het parkeren niet gratis.

In de wachtkamer van de praktijk hangt een briefje met informatie over de verhuizing. Dat zorgt bij een aantal patiënten voor opschudding op de sociale media: “Wat lees ik nu allemaal? Dit kan toch niet en zoals ik begrijp helemaal naar het ziekenhuis.” En: “Nou lekker dan. Parkeergeld betalen als je naar de huisarts moet, kan toch niet.”

Praktijkmanager Mariël Borghuis begrijpt deze zorgen: “Wij realiseren ons dat het geen gewenste situatie is, maar helaas was het niet anders te organiseren.” Het huurcontract is door de eigenaar van het pand beëindigd. Hierdoor ontstond de noodzaak om te verhuizen. Op de sociale media is hier ook begrip voor: "De artsen zijn er ook niet blij mee, maar hebben geen keus."

Tijdelijke oplossing
Volgens de praktijkmanager is de nieuwe locatie slechts tijdelijk, maar een permanente locatie is nog niet in zicht. “Waar we daarna naartoe gaan is nog onduidelijk”, zegt Borghuis.

“Het liefst waren wij in de buurt van de Jol gebleven, maar helaas is er op dit moment geen ruimte beschikbaar waar wij als huisartsenpraktijk gebruik van kunnen maken.” Borghuis hoopt dat dit in de toekomst wel haalbaar is.

De praktijkmanager laat weten dat ze binnen een week de patiënten meer informatie zullen geven over de verhuizing. Daarnaast zal alle informatie ook zo snel mogelijk op de website van de praktijk worden gepubliceerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel