Familie koopt drie woningen naast elkaar

ALMERE • Wo 24 april 2024 | 5:22 • Woensdag 24 april 2024 | 5:22

Naast je schoonfamilie wonen; je moet er misschien niet aan denken. Maar drie gezinnen gaan dat doen in Almere. Onlangs kochten de drie gezinnen drie huizen naast elkaar in Oosterwold. Dinsdagmiddag namen ze een kijkje in de nieuwbouwwoningen.

Ze gaan naast elkaar wonen: Opa Michael Leidelmeijer (62) met oma Wini Kaelani (61) in het hoekhuis. Daarnaast dochter Nicky Leidelmeijer (31) met man Yoeri Graaf (28) en hun zoontje Keanu van vijf maanden.

En daarnaast Barbara Leidelmeijer (29) met haar man Marpel Titaley (31) en hun één jarig zoontje Jevayro. Het was het idee van Nicky die een appartement voor haar zoontje maar niks vond. "Dan wil je toch liever een huis met een tuin."

De Kreekvelden
Zus Barbara vond dat een goed idee en schreef zich ook in bij het nieuwbouwproject De Kreekvelden in Almere. "Ik was eigenlijk gelijk enthousiast want het heeft alleen maar voordelen." Opa en oma kunnen om de kleinkinderen passen en als ze ouder worden zijn er kinderen en kleinkinderen in de buurt die voor hun grootouders kunnen zorgen.

Omdat er nog veel keuze was, vertelde Nicky het gelijk aan haar ouders, die net als Barbara in Amsterdam wonen. Die hadden er wel oren naar. "Bij ons in Suriname woon je als familie ook vaak bij elkaar", vertelt oma Wini Kaelani die Javaanse is. Haar Indische man Michael Leidelmeijer denkt niet dat dat ze hun privacy kwijtraken. "We komen nu al bijna dagelijks bij elkaar over de vloer."

Ook de schoonzonen zijn wel wat gewend. "Ik vind dit een mooie omgeving en een nieuwe uitdaging", zegt Yoeri die net als zijn schoonvader een Indische achtergrond heeft. "Ik ben zelf Moluks", zegt Marpel. "Ik weet niet anders. Het voelt heel warm."

De deur dicht
Een scheiding, gedoe in de familie of ruzie, daar zijn ze nu even niet mee bezig. "Als ik ruzie heb met mijn zusje, dan doe ik gewoon de deur dicht", zegt Nicky. "Morgen is weer een dag."

De drie huizen van de drie gezinnen worden begin volgend jaar opgeleverd en ze hopen in de zomer van 2025 hun nieuwe woning te betrekken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel