Draaiorgel van 15-jarige Thomas is een hit op Urk

URK • Do 25 april 2024 | 5:11 • Donderdag 25 april 2024 | 5:11

De 15-jarige Thomas Noorloos uit Urk is verzot op draaiorgels, al van kleins af aan. Nu, na een zoektocht van twee jaar, heeft hij er zelf een bemachtigd. Hij loopt er mee rondjes op Urk en op Koningsdag staat hij er mee voor zijn huis. Zowel Urkers als toeristen op Urk vinden het te gek.

"Het is mega gaaf gewoon," zegt Thomas over zijn nieuwe aanwinst. Na zijn bezoek aan het draaiorgelmuseum werd zijn passie voor draaiorgels nog groter. Hij moest er zelf één hebben en vond hem uiteindelijk via Marktplaats in Marknesse. "Die had deze gewoon onder de trap staan."

Op de vraag wat hij er voor heeft betaald wil hij liever geen antwoord geven: "Laten we zeggen dat je er een mooie auto voor kan kopen." Hij heeft een groot deel van het geld voor de aankoop gespaard en ook voor zijn verjaardag kreeg hij een leuk bedrag. En een deel moet hij nog afbetalen aan zijn ouders.

Zijn ouders hoeven er waarschijnlijk niet heel lang op te wachten want Thomas verdient een leuk zakcentje met zijn orgel. "Als ik zo een uurtje ga draaien dan zit er wel twintig of dertig euro in." Ook kan hij worden ingehuurd voor feesten en partijen. "Vrijdag sta ik bij een school voor de Koningspelen, dan word ik zo even een uurtje ingehuurd."

Gefilmd
Terwijl Thomas staat te draaien in het centrum lopen er veel mensen langs. Sommige mensen stoppen en beginnen hem te filmen. Een Duitse toerist maakt foto's. Dat is hij inmiddels wel een beetje gewend. "Het wordt hier niet vaak gezien, daarom zijn mensen ook verbaasd. Maar ze vinden het wel heel mooi."

Medewerkers van de winkel waar Thomas voor staat met zijn orgel, zijn het daar helemaal mee eens. "Ja reuzegezellig natuurlijk, je hebt gelijk een beetje een vakantiegevoel. Er lopen ook veel toeristen hier. Ja je wordt er gewoon vrolijk van."

Liefhebbers van draaiorgels die Thomas graag in actie willen zien moeten op Koningsdag in de buurt van De Akkers zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel