Tunnel in centrum van Almere mogelijk dicht, automobilisten niet blij

ALMERE • Do 25 april 2024 | 6:22 • Donderdag 25 april 2024 | 6:22

Het Almeerse gemeentebestuur overweegt de tunnel onder het winkelcentrum in Almere Stad op termijn af te sluiten. Donderdagavond wordt in de Politieke Markt besproken of er een 'knip' in de Hospitaaltunnel moet komen of niet.

De meeste automobilisten die over de Hospitaaldreef rijden, vinden het niet zo'n goed plan om de tunnel te sluiten. "Het is toch een tunnel die we regelmatig nemen", zegt een man die stopt voor het rode licht.

"Ik vind het best een fijne tunnel zegt een andere man met een klein kind op de achterbank." Hij is net even in het ziekenhuis geweest.

Welke tunnel?
Het gaat om de tunnel tussen het Flevoziekenhuis en De Krakeling. Niet alleen bestemmingsverkeer maakt er gebruik van, de Hospitaaldreef wordt vooral door automobilisten gebruikt als route naar de andere kant van het centrum. Handig vindt een man die er net onderdoor is gereden. "Ik zou anders moeten omrijden."

De afsluiting zou nodig zijn om de toenemende verkeersstroom beheersbaar te houden. "Als ze dat doen dan wordt het aan de andere kant van de stad drukker", denkt een oudere mevrouw. Een andere man is bang dat de afsluiting de doorstroom van het verkeer niet ten goede komt. "Er komen juist meer problemen."

De bedoeling is dat de tunnel wel openblijft voor bestemmingsverkeer, hulpdiensten en openbaar vervoer. Sluipverkeer wordt vermeden. "Ik denk dat de gemeente er geen goed aan doet", zegt een jonge man. "Zo maak je de stad moeilijk bereikbaar."

Tijdelijke afsluiting
Overigens gaat de tunnel in mei tijdelijk dicht voor onderhoud. Na zes weken zouden de werkzaamheden klaar moeten zijn. "Dan kunnen ze misschien zien wat een rotzooi het wordt en dan kunnen ze het openlaten", reageert een mevrouw laconiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel