Nauwelijks bloeiende velden te zien langs Tulpenroute Flevoland, route-app uit

FLEVOLAND • Do 25 april 2024 | 10:44 • Donderdag 25 april 2024 | 10:44

Het loont niet meer de moeite om langs de tulpenvelden in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland te rijden. Volgens Herman Vermeer van Tulpenroute Flevoland staan er nauwelijks nog velden in bloei.

Door de hagel, wind en regen hebben veel telers de bloemen al gekopt. Daardoor groeit de bol beter en die moet uiteindelijk worden verkocht.

Volgens Vermeer moeten belangstellenden nu al snel vijf tot acht kilometer rijden, voordat er één of twee bloeiende velden zijn te zien op de route langs Lelystad, Dronten en Zeewolde. "We krijgen veel commentaar dat er erg weinig te zien is." De app die automobilisten begeleidt langs de tulpenvelden is daarom ook uitgeschakeld.

'De natuur bepaalt wanneer iets bloeit'
Vanwege het zachte weer ging de tulpenroute dit jaar een week eerder open dan vorig jaar. In 2023 was dat juist anders, toen ging het evenement een week later van start. "We stellen opnieuw vast dat het gewoon de natuur is die bepaalt wanneer iets wel en niet bloeit." zegt Vermeer.

Twee van de drie weken waren dit jaar prima, vertelt hij. Over het aantal bezoekers kan op dit moment nog niks worden gezegd, maar het valt volgens Vermeer tegen.

Tulpenfestival
Het Tulpenfestival in de Noordoostpolder blijft overigens wel open. Morgen wordt de definitieve knoop doorgehakt, maar de route is met oog op de meivakantie nog wel open. Wel attenderen ze bezoekers erop dat er minder tulpen te zien zijn.

Lees ook: Genieten van de bloemen kon al eerder, maar Tulpenroute Flevoland vandaag officieel begonnen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel