Koningsdag in Lelystad: Dit is er te doen in jouw gemeente

LELYSTAD • Vr 26 april 2024 | 13:13 • Vrijdag 26 april 2024 | 13:13

Als je zin hebt in een feestje, dan is er in Lelystad genoeg te doen tijdens Koningsdag. Van kinderactiviteiten tot feesten met DJ's: in dit bericht hebben we op een rijtje gezet wat voor activiteiten er tijdens Koningsdag in Lelystad zijn.

Organiseer jij iets leuks met Koningsdag, maar staat het nog niet hiertussen? Laat het ons weten! Je kunt ons WhatsAppen op 0320-285 050.

Koningsdag begint in Lelystad niet op zaterdag, maar al op vrijdag met verschillende Koningsfeesten, zoals bij restaurant Mr Lely en Restaurant Applaus, For Friends en aan het Horecapleintje. Ook wordt er in Poppodium Corneel een eerste 'allnighter' georganiseerd door elektronisch muziekplatform Bascul.

Wie graag wil rondkijken bij divers kleedjes, kan op vrijdag al terecht bij de kleedjesmarkt in het Stadshart en in het Lelycentre.

Spelregels kleedjesmarkt
Voor de kleedjesmarkt heeft de gemeente Lelystad wel een aantal spelregels gemaakt. Zo mag je als verkoper geen plek reserveren of afplakken met tape. Kleedjes mogen niet voor de ingangen van winkels gelegd worden of nooduitgangen en portieken blokkeren. Er mogen geen aanhangwagens, kramen en partytenten neergezet worden.

Ook mag je vanwege voedselveiligheid geen eten of drinken verkopen en na afloop moet je alles opruimen. Herbruikbare spullen kunnen worden afgegeven bij Kringloopwinkel De Groene Sluis. Daarvoor is een inzamelpunt op de Agorahof.

Plattegrond van de vrijmarkt:

Gemeente Lelystad

Koffie
Op Koningsdag zelf zijn er ook feesten. Ook wordt er 's ochtends koffie uitgedeeld aan de vroege vogels op de vrijmarkt of aan de late feestgangers.

Tussen 10:00 uur en 14:00 uur is er een Kinderfestijn op het Stadhuisplein. Daar kunnen de Lelystadse kinderen genieten van een echte kinder-dj, op de foto met de koning en koningin, is er hoog bezoek van twee Disney-prinsessen en kunnen de kinderen geschminkt worden en hun eigen kroon versieren.

Ook kun je van 08:30 uur tot 17:00 uur vissen op 'oranje' forellen bij Toms Creek.

Verkeersregels
De gemeente Lelystad meldt dat parkeren op zaterdag gratis is. De parkeergarages en de parkeerplekken rondom het Stadshart zijn bereikbaar. Motorvoertuigen zijn niet toegestaan in het voetgangersgebied.

De Zilverparkkade en de Muntstraat worden afgesloten voor fietsers. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Ben je benieuwd wat er in de andere gemeentes te doen is? Klik dan hier.

Op Koningsdag doet Omroep Flevoland live verslag van de diverse activiteiten in Flevoland. Volg onze live-uitzending tussen 08:00 uur en 14:00 uur op radio, tv, via de website of via de Omroep Flevoland-app. Ook kun je de festiviteiten volgen via ons liveblog. Stuur ons jouw leukste foto's of video's via WhatsApp op 0320-285 050, en misschien zie jij die ook wel terug in ons liveblog!

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel