Koningsdag op Urk: dit is er te doen in jouw gemeente

URK • Vr 26 april 2024 | 13:12 • Vrijdag 26 april 2024 | 13:12

Heel Urk kleurt zaterdag oranje. De organisatie heeft een boordevol programma gemaakt, waardoor het de hele dag feest is in het dorp. In dit bericht lees je wat jij allemaal kunt beleven tijdens Koningsdag op Urk.

Het feest op Urk begint zaterdag al vroeg. Om 07:00 uur wordt de kleedjesmarkt bij het parkeerterrein aan De Noord opgebouwd. Een uurtje later kunnen Urkers daar allerlei spulletjes verkopen. Wie dacht uit te kunnen slapen op Urk, wordt vroeg gewekt met een muzikale rondgang van de Showband Urk.

Organiseer jij iets leuks met Koningsdag, maar staat het nog niet hiertussen? Laat het ons weten! Je kunt ons WhatsAppen op 0320-285 050.

Wilhelminapark
Vanaf 09:00 uur zijn er diverse activiteiten in het Wilhelminapark, zoals een springkussenfeest, rodeostier, een open podium en verschillende sporten.

Om 09:30 uur wordt de burgemeester met zijn echtgenote opgehaald met de koets en naar de Aubade in het Wilhelminapark gebracht. Ook luiden de klokken van de verschillende kerktorens op Urk ter ere van de verjaardag van de koning.

Aubade
Om 10:00 uur begint de traditionele Aubade met muzikale begeleiding van Valerius. ook wordt daar de mooist versierde buurt van Urk bekend gemaakt.

Na de aubade wordt het Oranjeplein geopend. Daar is een smulplein en kun je verschillende marktkramen vinden. Ook worden de Urkers die een lintje hebben gekregen om 10:30 uur ontvangen in het gemeentehuis.

Hoge hakken en een warme trui
Valerius treedt om 11:30 uur op in Talma haven. Een halfuurtje later begint de hoge hakkenrun in de Prins Hendrikstraat. Om 14:00 uur begint Poeren aan het Ruim. 's Avonds maakt de Showband nog een ronde door het oude dorp om 19:00 uur en is er om 20:00 uur een Oranjeconcert in de Ichthuskerk en een Oranjebingo in het Irene.

De organisatie van Koningsdag op Urk adviseert bezoekers om zich warm aan te kleden. De weersverwachting is volgens hen niet heel positief.

Caritas Urk

Ben je benieuwd wat er in de andere gemeentes te doen is? Klik dan hier.

Op Koningsdag doet Omroep Flevoland live verslag van de diverse activiteiten in Flevoland. Volg onze live-uitzending tussen 08:00 uur en 14:00 uur op radio, tv, via de website of via de Omroep Flevoland-app. Ook kun je de festiviteiten volgen via ons liveblog. Stuur ons jouw leukste foto's of video's via WhatsApp op 0320-285 050, en misschien zie jij die ook wel terug in ons liveblog!

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel