Scootmobielendief op heterdaad betrapt in Lelystad

LELYSTAD • Vr 26 april 2024 | 14:03 • Vrijdag 26 april 2024 | 14:03

In de Lelystadse Zuiderzeewijk is afgelopen weekend iemand opgepakt met een gestolen scootmobiel, dat schrijft de politie op het Instagram-account van de wijkagenten in Noordoost Lelystad.

De tekst bij het Instagram-bericht begint met: "Eindelijk eentje te pakken." De wijkagenten bevestigen dat er ongeveer een half jaar scootmobielen worden gestolen in de wijk, maar nog nooit iemand was opgepakt.

Nu hebben ze iemand op heterdaad gepakt. De scootmobielen die gestolen zijn in de omgeving zijn overigens wel later weer terug gevonden. De politie denkt dat het daarom ook om baldadigheid gaat in plaats van gerichte diefstal, wat overigens niet betekent dat het geen strafbaar feit is.

De dader is gehoord door de recherche en moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter. De politie adviseert buurtbewoners om meteen 112 te bellen als ze een verdachte situatie zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel