Duikapparatuur van brandweer krijgt tweede leven in Almere

ALMERE • Do 2 mei 2024 | 14:10 • Donderdag 2 mei 2024 | 14:10

De duikapparatuur van de brandweer krijgt een tweede leven. Woensdag gaf Veiligheidsregio IJsselland zijn oude duikapparatuur aan Stichting Waterlicht in Almere. De stichting kan met het materiaal zwem- en duiklessen geven aan (oud-) hulpverleners.

Elke woensdag komen de (oud-) hulpverleners van politie, ambulance, zorgsector, brandweer, gemeente en defensie samen om te zwemmen in Almere Poort. Oprichter en voorzitter Peter Mellenberg is erg blij met de apparatuur. "We willen hulpverleners iets bieden. Om samen sociaal bezig te zijn, elkaar te leren kennen en hopelijk klachten als PTSS te verlichten door vanuit rust te ademen."

De duikteams van IJsselland zijn vorig jaar voorzien van nieuwe duikapparatuur. Volgens hen komen de oude duiktoestellen goed terecht bij Stichting Waterlicht.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel