Komende week verkeershinder op de Houtribweg

LELYSTAD • Zo 12 mei 2024 | 19:31 • Zondag 12 mei 2024 | 19:31

Automobilisten in Lelystad moeten komende week rekening houden met verkeershinder op de Houtribweg. Maandag wordt één rijstrook tussen de IJsselmeerdijk en de Zuigerplasdreef afgesloten, meldt de provincie.

Het gaat om de noordelijke rijbaan van de Houtribweg (N307). De weg blijft open, alleen is er één rijstrook minder beschikbaar. Het kan hierdoor drukker zijn tijdens de spits. De provincie adviseert reizigers om vóór of na de spits te vertrekken.

Ringweg
De provincie werkt aan voorbereidingen van een ringweg, om zo het verkeer dat van de IJsselmeerdijk richting de Zuigerplasdreef rijdt, beter te begeleiden. In oktober van dit jaar wordt een asfaltlaag aangebracht.

Vanaf begin september tot half oktober van dit jaar voert de provincie ook onderhoud uit aan beide rijbanen van de Houtribweg tussen de Zuigerplasdreef en oostelijke rotonde bij de A6. Dit wordt in fases uitgevoerd, waarbij telkens een deel van de rijbanen één of meerdere nachten worden afgesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel