Boerderijen Muntweg worden gesloopt; kans op illegale bewoning en brandstichting

EMMELOORD • Wo 15 mei 2024 | 12:33 • Woensdag 15 mei 2024 | 12:33

Twee leegstaande boerderijen aan de Muntweg in Emmeloord worden gesloopt. Volgens de gemeente Noordoostpolder is er risico op brandstichting en illegale bewoning. Bij één van de boerderijen brak eind vorig jaar nog een brand uit in een naastgelegen schuur.

De gemeente is eigenaar van de boerderijen, die zo'n 600 meter uit elkaar liggen. Ze zijn volgens een woordvoerder ooit 'strategisch' aangekocht, met het oog op de toekomst. Volgens de woordvoerder waren er signalen dat mensen verbleven in de panden. Daarom heeft de gemeente besloten om de boerderijen te slopen.

Volgens de woordvoerder stonden de panden sowieso al op de nominatie om gesloopt te worden, maar de sloop is naar voren gehaald. Alle opstallen, vloeren en fundaties worden afgebroken. Geprobeerd wordt om zoveel mogelijk materialen te hergebruiken.

Brand
Op zondag 17 december brak brand uit in een schuur van één boerderij. Meerdere brandweerkorpsen uit de regio werden opgeroepen om het vuur te bestrijden. Ook werd de Muntweg tussen de snelweg A6 en de Kuinderweg tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Degene die de brand meldde bij de brandweer zou hulpgeroep hebben gehoord. Omdat de brandweer vermoedde dat er slachtoffers waren, werd er gelijk flink opgeschaald.

Daarom werd een dag na de brand nog verder gezocht naar mogelijke slachtoffers, maar deze werden niet gevonden. Wat de oorzaak was van de brand, is niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel