Damian N. (36) moet drie jaar de cel in na neersteken vriend

LELYSTAD • Wo 15 mei 2024 | 16:56 • Woensdag 15 mei 2024 | 16:56

De 36-jarige Damian N. uit Lelystad is woensdag veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. N. stak op 21 januari een vriend neer bij een Bed & Breakfast aan de Apolloweg. Die raakte daarbij zwaargewond.

N. was de dag ervoor op een verjaardagsfeestje geweest bij de B&B. Daar moest de politie al een paar keer komen opdraven, omdat er werd geschreeuwd en ruzie was.

N. -naar eigen zeggen behoorlijk dronken- werd naar zijn huisje gestuurd om zijn roes uit te slapen. Verder kan hij zich er niet veel meer van herinneren. ''Door de drank weet ik bijna niets meer van die avond'', zei hij twee weken terug in de Lelystadse rechtbank.

Ruzie over ex
Getuigen zeggen dat hij erg jaloers was die avond. Het contact tussen de vrouw die het verjaardagsfeestje gaf en een andere man, zou N. boos hebben gemaakt. Zij is namelijk zijn ex.

Toen de vrouw de volgende dag bij de B&B terugkwam om de feestlocatie schoon te maken, zag ze dat al haar cadeaus op de grond waren gegooid. De auto van N.’s 'rivaal' was bovendien bekrast en de spiegels waren eraf gesloopt.

N. zocht volgens haar die ochtend direct weer de confrontatie. En opnieuw ontstond er ruzie. Zijn vriend schoot te hulp en probeerde N. weg te krijgen, maar werd door hem gestoken met een zakmes.

Het slachtoffer raakte zwaargewond door vijf messteken in zijn borst, zij en rug. Hij liep onder meer een klaplong, schade aan zijn milt en een kapot middenrif op.

Poging tot doodslag
Volgens de rechtbank maakte N. zich daarmee schuldig aan een poging tot doodslag. Hij moet naast de celstraf het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 8.325,98 euro voor de geleden schade.

Het vonnis was bijna gelijk aan de eis van de officier van justitie. Die had alleen ook om een schadevergoeding van 10.000 euro gevraagd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel