Wolkbreuk in Almere, straten blank: 'Ik heb dit nog nooit gezien'

FLEVOLAND • Wo 15 mei 2024 | 18:55 • Woensdag 15 mei 2024 | 18:55

Een wolkbreuk heeft woensdag aan het eind van de middag voor flink wat wateroverlast gezorgd in Almere en Zeewolde. Onder meer in Almere Muziekwijk staan wegen blank.

Volgens weerman Robert de Vries ging het rond half vier helemaal los. "Het was een felle band met pittige buien, die vanaf de Veluwe naar Zeewolde en Almere trok. In een half uur tijd is er heel wat regen gevallen."

Onder andere Patrick Zuman wist niet wat hij zag, vertelt hij aan Omroep Flevoland. "Totale chaos", omschrijft hij de situatie bij station Muziekwijk. Op videobeelden van hem is te zien dat een viaduct helemaal onder water staat. Diverse auto's moesten daar volgens hem uitgehaald worden. Ook reed er een auto via het fietspad weer weg.

Een rode Ford Focus moest zelfs door een berger onder het viaduct worden weggesleept, het water kwam uit de auto lopen. "Ik heb dit nog nooit gezien", aldus Zuman.

Dit zijn beelden van de wolkbreuk:


Weerman de Vries zegt dat er in de nacht van woensdag op donderdag nog wat lichte regen in het zuiden van de provincie kan vallen. De hoeveelheden van eerder op de dag zijn niet meer te verwachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel