Eerst de juiste vragen stellen, dan pas een rolstoel uitzoeken

EMMELOORD • Za 18 mei 2024 | 8:00 • Zaterdag 18 mei 2024 | 8:00

"Je moet eerst de juiste vragen stellen en dan pas en rolstoel uitzoeken." Zo werkt de Emmeloordse ondernemer Ronnie Prins in zijn zorgwinkel Max Vitaal, die tien jaar bestaat. Hij vertelde erover in het programma Het Gesprek, samen met één van zijn klanten, Piet Hazenberg (84).

Ronnie Prins stapte op zijn 25e in de winkel en werd kort daarna mede-eigenaar. Hij kwam daar toevallig toen hij iets nodig had voor zijn pasgeboren dochter. "Daar raakte ik in gesprek met een medewerkster. Ze hadden personeel nodig en ik zocht een baan. Zo ben ik erin gestapt. Eigenlijk was ik boekhouder, maar dat was niet mijn ding."

"Het is een mix van het sociale en natuurlijk het commerciële. Wat ik merk is dat de mensen bij je binnenstappen met heel veel problemen. Ze zijn nieuw in de zorgwereld. Daardoor krijg je diepgaande gesprekken. Zo kun je mensen steunen en begeleiden. Ze lopen met een glimlach de deur uit."

In z'n werk gaat Prins eerst vragen stellen aan de klanten, voordat ze een rolstoel uitzoeken: "Waar ga je de rolstoel voor gebruiken? Af en toe een dagje? Of zit je er de hele dag in?"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel