Panden in Almere doorzocht in onderzoek naar grootschalige hypotheekfraude

ALMERE • Vr 17 mei 2024 | 19:54 • Vrijdag 17 mei 2024 | 19:54

De financiële recherche van de Amsterdamse politie heeft dinsdag tien mensen aangehouden op verdenking van oplichting, witwassen, hypotheekfraude en valsheid in geschrifte. Daarbij zijn op negen verschillende locaties panden doorzocht, waaronder in Almere, meldt de politie.

De aangehouden personen zijn tussen de 23 en 45 jaar oud en werkzaam in de makelaardij, als hypotheekadviseur of bij administratiekantoren. De zaak kwam aan het licht door een tip via het Team Criminele Inlichtingen (TCI) en een melding van een verdachte vastgoedtransactie. Ook kwam er informatie naar voren uit een onderzoek naar invoer van cocaïne in de haven van Rotterdam.

Grootschalige fraude
Door deze informatie kwam een 40-jarige Amsterdammer in beeld, die nu hoofdverdachte is in de zaak. Volgens de politie zou hij zich in een sturende rol bezig hebben gehouden met grootschalige hypotheekfraude waarbij vervalste inkomensgegevens werden gebruikt.

Via de hoofdverdachte kwamen de andere negen verdachten in beeld. Na de aanhoudingen zijn negen locaties van de verdachten in Almere, Amsterdam, Badhoevedorp en Zaandam doorzocht. Ook zijn kluizen in de Nederlandse Kluis doorzocht, waarbij de politie administratie, contant geld, sieraden en horloges in beslag heeft genomen.

Afgelopen donderdag zijn de tien verdachten vrijgelaten in afwachting van vervolging. De politie laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is en sluit meer aanhoudingen niet uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel