Opwekking onverminderd populair, tienduizenden zingen mee met Sing-in

BIDDINGHUIZEN • Zo 19 mei 2024 | 21:22 • Zondag 19 mei 2024 | 21:22

De Pinksterconferentie Opwekking kan dit jaar rekenen op een recordaantal bezoekers. Meer dan 60.000 mensen bezoeken deze dagen het evenement op het festivalterrein van Walibi Holland bij Biddinghuizen. Opwekking blijft onverminderd populair, zo was ook te zien tijdens de hoofd-act van het evenement: De Sing-in.

De afscheidnemend directeur van het evenement, Ruben Flach, is blij met de opkomst. "Het staat hier helemaal vol, dat is toch prachtig!" Flach zwaait na deze editie af als organisator van het christelijke festival. Hij begon in 2015 als directeur en verving toen Joop Gankema.

Onder de directeur is het festival niet alleen in Biddinghuizen gegroeid, maar ook online; per editie schakelen zo'n 300.000 mensen online bij uit meer dan honderd landen.

Volgende editie niet tijdens Pinksteren
Het is ook een unieke editie, omdat de Pinksterconferentie volgend jaar moet verplaatsten naar het Hemelvaartsweekend. In 2025 valt Pinksteren namelijk later dan normaal, waardoor de organisatie in de knoop komt met festival Defqon.1. Dat wordt eind juni op hetzelfde evenemententerrein in Biddinghuizen gehouden.

Hierdoor is de conferentie niet tijdens het gelijknamige Pinksterweekend maar dus een week eerder tijdens Hemelvaartsdag op donderdag 29 mei. Het alternatief om de Pinksterconferentie tijdens Hemelvaart te doen zorgt voor grote uitdagingen voor de organisatie, maar een andere oplossing is er niet. Een nieuwe locatie zou te ingewikkeld worden en de groeiende hoeveelheid bezoekers niet aankunnen.

Grotere camping
De organisatie wilde het kampeergedeelte dit jaar uitbreiden en daarom kwamen er 2.000 extra plekken beschikbaar. In maart waren alle 25.000 campingplekken binnen korte tijd uitverkocht. Maandag is de laatste dag van het evenement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel