Vrolijke Almeerse verkeersregelaar groet voorbijgangers bij Haags station

ALMERE • Ma 20 mei 2024 | 15:05 • Maandag 20 mei 2024 | 15:05

Hij heeft een grote glimlach op zijn gezicht en zegt iedereen gedag. Verkeersregelaar 'Magic Mike' uit Almere regelt de komende twee en een half jaar het verkeer bij station Den Haag Centraal. Hij houdt van zijn werk en dat valt veel mensen op, merkt Omroep West.

Mike Kirk-Mensah staat bij een wegafsluiting en wijst fietsers en voetgangers de goede kant op. Iedereen die voorbijkomt, wordt gegroet. Zijn collega's noemen hem 'Magic Mike'. Hij werkt voor een bouwbedrijf dat naast het station bezig is.

Nu staat de geboren Ghanees in Den Haag, eerder regelde hij het verkeer op de Zuidas in Amsterdam. De 61-jarige Almeerder steekt zijn hand op naar iemand die langsfietst. "Ik hou hiervan. Het is leuk om aardig te zijn", zegt hij.

Collega's blij
Kirk-Mensah kwam in 1996 naar Nederland. Hij kwam hier om te studeren en is nooit meer weggegaan. Zijn collega's op de werkplaats zijn blij met hem.

"Hij is altijd positief. Iedereen zwaait naar hem, sommigen geven hem een high five', zegt bouwvakker Bill van Gent. "We verzorgen overlast, dan is het prettig als daar positief mee wordt omgegaan."

Voorbijgangers blij met 'Magic Mike'
De Almeerder krijgt veel briefjes van voorbijgangers. "For the one who always makes me happy in the morning", leest hij voor van een briefje die op zijn telefoon staat. Waarom hij altijd zo vrolijk is? "Zo ben ik gewoon", zegt Kirk-Mensah nuchter. "Zo ben ik geboren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel