Met koeien knuffelen en zaklopen tijdens drukbezochte Open Boerderijdag

BIDDINGHUIZEN • Ma 20 mei 2024 | 17:17 • Maandag 20 mei 2024 | 17:17

Het was maandag Open Boerderijdag en dus namen mensen in heel het land een kijkje bij de boer. Zo ook op de boerderij van Piet Boer in Biddinghuizen. Zijn melkveehouderij Boer de Reus trok maandag 3.000 bezoekers.

Er kwamen verkeersregelaars aan te pas om het verkeer in goede banen te leiden op het erf van Boer. Overal waren activiteiten te doen, van zaklopen en kruiwagenracen tot schminken en koeien knuffelen.

Melk uit de fabriek?
Plezier staat centraal, maar de kinderen steken er hopelijk ook wat van op, zegt Boer. "We komen zelfs in onze eigen kring nog kinderen tegen die niet weten waar eten vandaan komt."

Zelfs dat melk uit de koe komt, weten kinderen soms niet: "Ze denken dat het uit de fabriek komt!" En dus kunnen kinderen hier ook zelf een koe melken. Een nepkoe, dat wel. "Het was heel zwaar", zegt een jongen die met moeite een beetje melk in de emmer heeft geperst.

Vrijwilligers
Boer had 40 vrijwilligers opgetrommeld om te helpen met al het bezoek. Eén van hen is de 12-jarige Thomas, die het boerenvak zelf ook wel ziet zitten. "Ik zou wel wortels willen verbouwen, of tarwe." Zijn vrije dag opofferen om te komen helpen, vindt hij helemaal niet erg: "Ik vind dit echt geweldig!"

Om 16.00 uur moesten de bezoekers de boerderij weer verlaten, want de échte koeien moeten ook nog gemolken worden. Gelukkig kost het verzorgen van zijn 180 runderen Boer naar eigen zeggen minder moeite dan het verzorgen van de 3.000 bezoekers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel