Een hoop gespetter bij bommetjeswedstrijd voor kinderen

LELYSTAD • Ma 20 mei 2024 | 18:09 • Maandag 20 mei 2024 | 18:09

Tientallen kinderen gingen maandag met elkaar de strijd aan in zwembad De Koploper in Lelystad over wie het hoogste bommetje kon maken. Zo'n veertig kinderen van acht tot twaalf jaar oud deden mee aan de wedstrijd.

Eén van hen is de tienjarige Riley: "Ik kan best wel goede bommetjes, dus daarom doe ik mee." De kinderen in De Koploper springen vanaf een één meter hoge duikplank. Het gaat er bij de wedstrijd wie de hoogste spetters maakt, maar dat is niet het enige: "Ik kijk ook naar de mooiheid van het bommetje'', zegt jurylid Ronald Dorr. "Dus het is eigenlijk twee in één."

Tactisch springen
Maar de vraag blijft: hoe maak je het hoogste bommetje? "Als ik naar beneden kom, sla ik hard op het water", zegt de tienjarige Hailey. "Dan krijg je meer spetters." De negenjarige Lucas doet het weer heel anders: "Ik doe mijn knieën omhoog en dan plons ik zo in het water."

De tactiek om het hoogste bommetje te halen schuilt hem, volgens jurylid Dorr, vooral in hoog springen en je vervolgens zo klein mogelijk maken. "Dan krijg je de hoogste spetters." Daarbij moet je ook oppassen dat je niet verkeerd op het water landt. "Niet op je rug of je bips terechtkomen, dan kan best wel zeer doen."

Winnende sprong

Uiteindelijk is het de twaalfjarige Dani die het voor elkaar krijgt het hoogste bommetje van de dag te maken. Uiteindelijk was haar tactiek het simpelst van ze allemaal. "Gewoon springen en gaan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel