Vrouw vindt slang tijdens uitlaten van haar hond in Almeerse Muziekwijk

ALMERE • Di 21 mei 2024 | 11:59 • Dinsdag 21 mei 2024 | 11:59

Tijdens het uitlaten van je hond een exotische slang tegenkomen: het gebeurde zondagmiddag in de Almeerse Muziekwijk bij het Largopad. Een vrouw was nog geen tien meter van haar huis verwijderd toen ze de slang ontdekte.

In eerste instantie wist ze niet wat voor soort slang het was, maar na een snelle zoekactie op Google ontdekte ze dat het waarschijnlijk om een rattenslang ging. Die slangen zijn niet giftig.

De slang was erg snel, dus het kostte wat moeite om hem te vangen. Uiteindelijk is het een buurtbewoner gelukt om een handdoek over de slang heen te gooien en hem te vangen in een emmer. Vervolgens is de dierenambulance gebeld, die het reptiel heeft meegenomen.

Het is nog niet duidelijk hoe de slang daar terecht is gekomen. Oorspronkelijk komen rattenslangen niet voor in de Nederlandse natuur, dus hij is waarschijnlijk ontsnapt uit een terrarium of misschien zelfs gedumpt.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel