Na wateroverlast kunnen leerlingen van De Wingerd weer naar school

LELYSTAD • Do 23 mei 2024 | 12:04 • Donderdag 23 mei 2024 | 12:04

De leerlingen van basisschool De Wingerd in Lelystad konden donderdag weer naar school. Dat zegt Willem de Jager van SCPO, de stichting voor christelijk primair onderwijs. Woensdag kon een aantal leerlingen geen les krijgen vanwege wateroverlast.

De oorzaak van de wateroverlast was een verstopt riool. In een aantal lokalen stond de vloer compleet blank. Tientallen leerlingen van de basisschool in Lelystad konden de klas niet in.

De gemeente Lelystad, die verantwoordelijk is voor het riool, heeft de riolering woensdag doorgespoeld. Daarmee is het probleem opgelost, zegt De Jager.

De school heeft een bedrijf ingezet om met waterstofzuigers de school droog te maken. Daarna is ook nog een schoonmaakploeg langs geweest om de laatste viezigheid weg te halen.

De Jager laat weten dat het schoolbestuur van de gemeente gehoord heeft dat het probleem zich niet nog eens zal voordoen. Ook met de verwachte regenval van vrijdag zouden er geen problemen moeten ontstaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel