Kinderen maken rollators van ouderen schoon tijdens pop-up wasstraat

EMMELOORD • Do 23 mei 2024 | 15:55 • Donderdag 23 mei 2024 | 15:55

Bewoners van verzorgingstehuis Hof van Smeden in Emmeloord kregen donderdag hulp van leerlingen van groep zes, zeven en acht van bassischool de Zevensprong met het schoonmaken van hun rolstoel, rollator of scootmobiel. Dat kon in een speciaal ingerichte wasstraat.

"Ik kan het zelf niet meer, dus het is fijn dat zij het willen doen", zegt een bewoonster. Een leerling is ondertussen met zeep de spaken van haar rolstoel aan het boenen. Ook zij heeft het naar haar zin: "Je kunt lekker praten met de bewoners, en ze ondertussen ook nog helpen."

Aan het begin van de geïmproviseerde wasstraat staan leerlingen met een emmertje en een sopje, aan de de andere kant hebben ze handdoeken op de boel weer op te drogen. Bewoners zijn heel blij met resultaat. "Ik ben vandaag nog niet zo blij geweest", zegt een van hen.

"Het is ook wel een beetje nodig", geeft de man toe. Maar hoe zijn rollator zo vies is geworden? Dat weet hij zelf ook niet meer.

Na een tiental rollators neemt de klandizie voor de wasstraat een beetje af. Volgens de organisatie komt dat door het weer; voor sommige ouderen is het te koud. Eén van de leerlingen weet daar wel raad mee: hij begint gewoon aan de ramen. "Ze mogen me de volgende keer best inhuren als ramenlapper", grapt hij. "Ik vind het wel mooi."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel