Auditie doen om te griezelen en heksen: "Iemand laten schrikken is het allerleukst"

ALMERE • Zo 26 mei 2024 | 20:01 • Zondag 26 mei 2024 | 20:01

Gezocht: Griezelacteurs! Bij het horror-evenement Scare Me in Almere Haven mochten mensen zondag auditie doen als horror-acteur. En dat met één doel: Mensen de stuipen op het lijf jagen.

Iemand laten schrikken lijkt misschien makkelijk maar dat is het niet, vindt Perry Mulder van Scare Me. "We leggen de lat wel hoog. Het gaat echt om passie, inleving, beweging en overtuiging." Alles moet kloppen om mensen op het juiste moment achter het gordijn te krijgen.

Acteurs griezelen tussen decor

Alles om mensen te laten schrikken
"Want als je nét een seconde te laat de hoek om komt, mis je de scare", vertelt Mulder over de vrijwillige functie. En bij het aanstaande evenement zoeken ze niet alleen zombies of monsters. "Soms ben je een piraat, dan opeens een soort illusie, je kan echt alles spelen."

En daarom is niet iedereen geschikt als horror-acteur. Toch hopen zo'n tien mensen een plekje te krijgen in het evenement van november. "Ik vind iemand laten schrikken erg leuk", zegt een van de auditeurs. Hij heeft er zelfs voor geoefend. "Door af en toe vrienden te laten schrikken, of te verrassen", lacht de horror-acteur in spe.

Acteur zet beste beentje voor

Heksen en griezelen
De toekomstige griezelaars nemen de auditie erg serieus en hopen zich van hun beste kant te laten zien. En of ze een voorkeur hebben voor een rol? "Het maakt eigenlijk niks uit, zolang ik maar mensen kan laten schrikken", verklaart de enthousiaste nu nog amateur-griezelaar.

Ondertussen krijgt de groep begeleiding van hoofd-griezelacteur Perry Mulder, die met jaren ervaring precies weet hoe hij een heks na kan doen. De acteurs moeten nog wel even wachten als ze door de ballotage zijn, het volgende evenement is namelijk pas in november.

Perry Mulder traint heksen

Tot die tijd kunnen ze dus nog oefenen met heksen, griezelen en mensen de stuipen op het lijf jagen; en dat doen ze maar al te graag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel