Twee mannen aangehouden na vondst lichaam Knardijk, slachtoffer is Ryan al Najjar (18)

LELYSTAD • Di 4 juni 2024 | 8:35 • Dinsdag 4 juni 2024 | 8:35

De politie heeft maandag twee mannen aangehouden omdat ze betrokken zouden zijn bij de dood van een jonge vrouw. Haar lichaam werd een week geleden aangetroffen in het water bij de Knardijk in Lelystad. Het gaat om de 18-jarige Ryan al Najjar uit Joure.

De twee verdachten zijn een 22-jarige man uit Joure en een 24-jarige man uit Leeuwarden. Volgens een woordvoerder worden ze officieel verdacht van 'betrokkenheid bij het misdrijf dat is gepleegd en dat heeft geleid tot de dood' van de vrouw.

Volledige beperking
De politie ging uit van een misdrijf en is een grootschalig rechercheonderzoek begonnen. De verdachten zitten in volledige beperking en mogen alleen met hun advocaat praten. Of de verdachten bekenden van het slachtoffer waren, kan de politie niet zeggen.

Het onderzoek gaat na de aanhouding van de twee verdachten nog steeds door. Het slachtoffer is op 22 mei voor het laatst gezien in Joure. De politie wil weten wat er sindsdien met haar is gebeurd, waar ze is geweest en met wie ze contact heeft gehad. Daarbij wordt vooral gefocust op de laatste weken van haar leven. De politie vraagt getuigen om zich te melden.

Lees ook: OM vordert mail met bekentenis van vader vermoorde Ryan

Eerwraak
Onder meer in Joure gaan sterke geruchten rond dat het mogelijk zou gaan om eerwraak. "We kennen de verhalen", zegt de politiewoordvoerder daarover. "Die bereiken ons op meerdere manieren. We nemen het mee in het onderzoek."

Niet bij alle zaken wordt de identiteit van het slachtoffer bekend gemaakt. Dat de politie de naam van het slachtoffer in deze zaak wel deelt, heeft volgens de woordvoerder te maken met het feit dat de politie heel graag wil weten wat er met Ryan gebeurd is. Door het delen van de naam krijgen mensen volgens hem een beeld van het slachtoffer en dat levert dan mogelijk meer informatie op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel