Pumptrackbaan Zeewolde is 'schot in de roos'

ZEEWOLDE • Zo 9 juni 2024 | 16:49 • Zondag 9 juni 2024 | 16:49

Het was zondag druk met kinderen op BMX fietsen, steppen en skateboards op de nieuwe pumptrackbaan in Zeewolde. De pumptrackbaan is nog maar net af en zou eigenlijk pas op 19 juni open gaan.

Maar daar dachten de kinderen anders over. Toen afgelopen donderdag de baan werd getest door wereldkampioen MTB Joost Wichman, kregen de buurtkinderen er lucht van en toen...

"Ja, toen was er geen houden meer aan", vertelt Rafaël van Boggelen. Zij is één van de drie Zeewoldenaren die in oktober 2021 een burgerinitiatief indiende om een pumptrackbaan te bouwen.

"Toen de keuring naar voren werd gehaald en de baan werd goedgekeurd hebben we de hekken ook maar gelijk weggehaald omdat er zoveel kinderen op af kwamen."

De baan is een schot in de roos volgens de initiatiefnemers. "Ze zijn niet meer te stoppen", vertelt moeder en mede-initiatiefnemer Ulku Tosun.

"We kunnen de kinderen niet meer binnenhouden. Ik hoor het ook van andere ouders. Eerst waren ze 's avonds niet naar buiten te sturen en nu is het andersom. We krijgen ze niet meer naar binnen."

'Nieuw en leuk'
"Ik vind het een hele mooie pumptrackbaan", vertelt een jongen met een knalgele helm op en een step in de hand. "Ik was hier gisteren en eergisteren ook."

Een jongen met een BMX-fiets vertelt, "Je kan hier weer wat nieuws proberen. De skatebaan die we hadden is oud geworden. Daar zaten allemaal gaten in en dit is nieuw en leuk."

Op 5 juli wordt er nog een openingsfeest op de pumptrackbaan gegeven, ook al hebben de kinderen al wat ze wilden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel