Lesley (19) krijgt taakstraf na aanslag met stoeptegel en Cobra 6

LELYSTAD • Di 11 juni 2024 | 16:36 • Dinsdag 11 juni 2024 | 16:36

De 19-jarige Lesley van M. uit Almere is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur en 111 dagen jeugdcel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Hij gooide op 13 februari vorig jaar samen met iemand anders een explosief tegen een voordeur in de Harpstraat in Almere. Ze smeten ook een stoeptegel door de ruit met daarop een dreigbrief.

"Ik ben erbij genaaid", zei Van M. tegen de politie over de zaak. "Mij was verteld dat er een man woonde die iets met een klein meisje had gedaan. Ik heb niet gelezen wat er op die brief op de steen stond", legde hij twee weken terug in de rechtszaal uit.

Hij dacht dat het alleen bij de steen zou blijven, de Cobra 6 was voor hem een verrassing, zei hij. Wie hem op het huis afstuurde, wilde hij niet vertellen uit angst voor represailles.

Foute boel
De bewoner van de woning die het doelwit was van Van M. en zijn vriend, schrok enorm toen hij rond 21.30 uur die maandagavond een telefoontje kreeg van zijn dochter, die een paar huizen verderop woonde.

Zij had op de Ring-deurbel twee jongens met gezichtsbedekking bij zijn huis zien lopen en wist dat het foute boel was. "Pap, je moet uitkijken", zei ze. Maar dat was al te laat.

Volgens het slachtoffer zit de ex van zijn dochter achter de aanslag. Die zou hen al sinds 2017 terroriseren. "Vanaf toen zijn er zo’n tien tot vijftien aanslagen gepleegd op mij en mijn gezin’’, zei de man in de rechtszaal.

Ondergedoken
Zijn dochter woont sinds eind vorig jaar met haar kinderen op een geheim adres. "Ik heb ook ondergedoken gezeten, maar weigerde de laatste keer weg te gaan. Nu kan ik al maanden mijn dochter en de kleinkinderen niet zien uit veiligheidsoverwegingen."

De officier van justitie eiste twee weken terug 160 uur taakstraf tegen de Almeerder en drie maanden jeugdcel voorwaardelijk. Van M. moet van de rechters 800 euro aan schade vergoeden.

De zaken tegen de ex van de dochter van het slachtoffer en de vriend van Van M. die met hem mee zou zijn geweest, werden geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel