KNRM rukt uit voor zeilboot met kind aan boord nadat mast afbreekt

URK • Zo 16 juni 2024 | 13:15 • Zondag 16 juni 2024 | 13:15

Reddingswerkers van de KNRM op Urk zijn zaterdagmiddag uitgerukt voor een zeilboot op het IJsselmeer waarvan de mast was afgeknapt. De twee opvarenden, onder wie een kind, dreigden daardoor op de stenen van de dijk te slaan.

De opvarenden besloten snel het anker uit te gooien en alarm te slaan. Het anker begon te krabben omdat het flink waaide en het water onrustig was. Een krabbend anker heeft geen grip op de bodem en houdt het schip niet op z'n plek. Maar deze actie gaf de vrijwilligers van het KNRM-station Urk wel net genoeg tijd om de zeilboot op sleeptouw te nemen.

Het kind is door de bemanning van de KNRM aan boord van de reddingboot Kapiteins Hazewinkel gezet, waarna de zeilboot werd klaargemaakt om weggesleept te worden. Dat bleek nog een 'aardige uitdaging' door de hoge golven. "Uiteindelijk kon de zeilboot na een wild tochtje door ons veilig worden afgemeerd in de haven van Urk", aldus de KNRM.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel