Lelystad Airport in september twee weken dicht voor onderhoud

LELYSTAD • Wo 19 juni 2024 | 10:21 • Woensdag 19 juni 2024 | 10:21

Lelystad Airport is de eerste twee weken van september gesloten voor al het vliegverkeer. Op de luchthaven wordt onderhoud uitgevoerd aan een belangrijke rijbaan.

Vanaf 2 tot 16 september is de zogeheten rijbaan Sierra niet beschikbaar. Vliegtuigen gebruiken deze rijbaan om van en naar de start- en landingsbaan te taxiën, maar door de werkzaamheden is die onbereikbaar.

Tegelijk wordt er groot onderhoud gepleegd aan het dak van de verkeerstoren. Die is in 2018 verhoogd vanwege de verwachte uitbreiding van Lelystad Airport voor vakantievluchten. Dankzij de verhoging hebben de verkeersleiders beter zicht over het veld. Onlangs is de toren met de rood-witte strepen al opnieuw geschilderd, nu is het dak aan de beurt.

Ook onderhoud aan dak
De luchthaven doet ook onderhoud aan de start- en landingsbaan zelf en aan de zogeheten blast fence. Dat is het hekwerk grenzend aan de Larserweg, dat de effecten van de stuwkracht van straalmotoren moet opvangen.

Lelystad Airport wordt veel gebruikt voor de kleine luchtvaart. Vorig jaar bedroeg het aantal vliegbewegingen ruim 75.000. De luchthaven heeft de tijdelijke sluiting aangekondigd bij de gebruikers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel