Doek valt mogelijk nog sneller voor basisschool Dronten door massale leegloop

DRONTEN • Wo 19 juni 2024 | 21:01 • Woensdag 19 juni 2024 | 21:01

Het is mogelijk al over een paar weken einde verhaal voor basisschool De Zonnewijzer in Dronten. Na de aankondiging dat de school over een jaar zou gaan sluiten is er een massale leegloop ontstaan naar andere scholen. Dat zegt Marc Kammeraad van scholenkoepel SKO, waar De Zonnewijzer onder valt.

De school voerde een enquête uit om de wensen te peilen. De ouders van zeventig van de ruim honderd leerlingen vulden die in.

Groep 8
Volgens Kammeraad geven de ouders van slechts twintig leerlingen aan dat ze nog een laatste jaar willen doorgaan op De Zonnewijzer. Het gaat vrijwel allemaal om kinderen die nu in groep 7 zitten en hun basisschooltijd gezamenlijk in groep 8 willen afronden.

"Met deze ouders gaan we in overleg, want het wordt op die locatie wel echt heel stil. Mogelijk kunnen we de klas ook intact houden op een andere locatie", aldus Kammeraad. Als dat lukt op een andere school, valt het doek voor De Zonnewijzer mogelijk al dit schooljaar.

Leegloop
De school heeft alle ouders woensdag per brief geïnformeerd. Eerder werd nog voorgesteld de groepen 3 tot en met 8 een jaartje door te laten gaan, maar uit de enquête blijkt daarvoor vrijwel geen animo te zijn. De meeste ouders kiezen liever direct voor een nieuwe school.

De ouders van slechts vier leerlingen uit de jongere groepen hebben aangegeven hun kinderen op De Zonnewijzer te willen laten blijven. "Met deze ouders gaan we kijken naar een goede oplossing", benadrukt Kameraad.

Onderwijsstandaard
De Zonnewijzer kampt al een tijd met teruglopende leerlingaantallen. Dit jaar zijn er 103 leerlingen, 15 minder dan het jaar ervoor.

Ook is er sprake van een tekort aan leerkrachten en zijn er problemen met de 'gewenste onderwijsstandaard'. De komende weken gaat de school verder aan de slag om voor iedereen tot een goede oplossing te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel