Bruggen NOP kunnen weer open en dicht, technische fout mogelijke oorzaak

EMMELOORD • Do 20 juni 2024 | 14:38 • Donderdag 20 juni 2024 | 14:38

Alle bruggen in Noordoostpolder werken weer zoals het hoort. Dat laat de gemeente Noordoostpolder weten. Woensdag kon de Nagelerbrug in Emmeloord niet meer dicht, vier andere overgangen konden niet omhoog voor de scheepvaart. Een technische fout was mogelijk de oorzaak van de storing. 

Het waren de Nagelerbrug, de Overstap, Marknesserbrug, Kamperbrug en Kadoelerbrug die woensdag rond 9.30 uur werden getroffen door de storing. Toen ging het computerscherm van de centrale brugwachter op zwart. De Nagelerbrug stond op dat moment open en kon niet meer naar beneden. De andere overgangen waren dicht maar konden niet meer open voor schepen.

Mogelijk communiceerden de sensoren en de besturing niet meer met elkaar, zegt de gemeente. Een aannemer onderzoekt de software om te kijken of daar het probleem zit. Tot nu toe is nog niks ontdekt.

Woensdag in de loop van de middag kon de Nagelerbrug weer dicht. De overgang werd handmatig gesloten waarna het verkeer er weer gebruik van kon maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel