Honderden kilo's afval opgeraapt tijdens 24-uurs schoonmaakactie

LELYSTAD • Za 22 juni 2024 | 17:30 • Zaterdag 22 juni 2024 | 17:30

Meer dan driehonderd deelnemers hebben tijdens de 24-uurs schoonmaakmarathon in Lelystad honderden kilo's afval opgeraapt. De actie is een initiatief van Vera Vreugdenhil van de stichting Lelystad Schoon.

"Ik had een droom", vertelt ze. "We wonen hier met ongeveer tachtigduizend mensen in Lelystad, en als iedereen een uurtje zwerfafval opruimt dan is Lelystad schoon."

De deelnemers begonnen vrijdagmiddag bij het Agoratheater en zwierven de hele nacht door de stad gewapend met een grijper en een vuilniszak. Iedere vuilniszak werd vervolgens gewogen om het totale aantal kilo's van de schoonmaakmarathon te kunnen bepalen. Op zaterdagmiddag 12 uur was het eindresultaat ruim 500 kilo afval dat door mensen achteloos op straat is gegooid.

"Zwerfafval is niet goed voor het milieu. Het komt in het water terecht of wordt opgegeten door dieren. Daarom is deze actie belangrijk. En het is leuk om te doen omdat je met allerlei mensen aan hetzelfde werkt.", aldus de initiatiefneemster.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel