Bakkers in alle vroegte gestart om aan vraag oranje tompoucen te voldoen

FLEVOLAND • Wo 10 juli 2024 | 14:26 • Woensdag 10 juli 2024 | 14:26

Schalen vol met oranje tompoucen lagen woensdagochtend klaar op de toonbank bij verschillende bakkerijen in Flevoland. Door de enorme vraag naar oranje zoetigheden, stonden onder andere de patissiers van Banketbakkerij Prins uit Lelystad al vroeg in de startblokken.

Op de speeldag van Oranje beginnen de bakkers om half drie 's nachts met het maken van de EK-tompoucen en de oranje moorkoppen.

Bedrijven en particulieren willen op zo'n dag iets lekkers neerzetten. "Daar hoort een gebakje bij, een tompouce in dit geval", vertelt Marloes Bogaers van de bakker in het Lelycenter.

1400 stuks
In een paar uur tijd maakten de bakkers bij Prins 1400 tompoucen. Over de verschillende vestigingen worden deze zoetigheden verspreid. "Daar komen we wel vanaf hoor", vertelt Bogaers.

Ze verwacht aan het eind van de dag alles verkocht te hebben. Zelf is ze de zoetigheden nog lang niet zat. "Ik hou er van. Altijd. Het hoort er gewoon bij."

De vorige wedstrijd speelde Oranje op een zaterdag en toen waren op een verschillende plekken de gebakjes al in de ochtend uitverkocht. Om dat te voorkomen is woensdag extra vroeg begonnen met het maken van de tompoucen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel