Vonnis seksloods gehandhaafd

KRAGGENBURG • Di 22 januari 2008 | 0:00 • Dinsdag 22 januari 2008 | 0:00
Het vonnis dat het gerechtshof in Arnhem uitsprak in de zaak rond de seksloods in Kraggenburg, blijft van kracht. Drie veroordeelden gingen tegen de uitspraak in cassatie, maar de Hoge Raad heeft hun klachten dinsdag verworpen.

Het drietal is verantwoordelijk voor het ontvoeren, mishandelen en het seksueel misbruiken van drie Afrikaanse asielzoeksters. Zij werden vastgehouden in een loods in Kraggenburg. Twee mannen kregen in 2006 celstraffen van drie en zeven jaar opgelegd. De hoofdverdachte werd veroordeeld tot zeven jaar cel en TBS met dwangverpleging. De Hoge Raad komt nu tot de conclusie dat die straffen terecht zijn.

De advocaat van de hoofdverdachte probeerde ook de TBS-maatregel aan te vechten, omdat onderzoek zou aantonen dat de hoofdverdachte geestelijk niets mankeert. Maar volgens de Hoge Raad is dwangverpleging terecht vanwege de weerzinwekkend perverse handelingen die hij uitvoerde en waar hij ook leiding aan gaf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel