Culinair journalist verkoopt ijs via de post
De Almeerse culinair journalist Gerrit Jan Groothedde verkoopt ijs dat per post wordt verstuurd. Het gaat om Margarita-ijs, dat hetzelfde recept heeft als een Margarita-cocktail.
Omdat er alcohol in verwerkt is, moet het veel kouder gemaakt worden dan normaal ijs. Bij de productie wordt de lekkernij afgekoeld tot zeventig graden onder nul. Supermarkten zijn niet ingericht voor dergelijke producten.
Het ijs kan na verzending per post pas een dag later worden gegeten. Eerst moet het in de vriezer opwarmen tot -18. Een liter ijs kost dertig euro, desondanks is er volgens de maker veel belangstelling voor.
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!
recent nieuws
-
Koningin Máxima twee keer in één maand naar Almere
ALMERE • Ma 29 april • Maandag 29 aprilKoningin Máxima brengt begin volgende maand niet één, maar twee bezoeken aan Almere. Een week na haar bezoek op 8 mei, bezoekt ze diverse initiatieven die zich inzetten voor het welzijn van ouderen in...
-
Brand in afzuiginstallatie recyclingbedrijf snel onder controle
ZEEWOLDE • Ma 29 april • Maandag 29 aprilBij het metaalrecyclingbedrijf M&R Claushuis Zeewolde heeft maandagmiddag kort een brand gewoed in de afzuiginstallatie. Medewerkers wisten het vuur snel in te dammen, door de kleppen in de pijpen...
-
Marknesse heeft iets nieuws: een zebrapad
MARKNESSE • Ma 29 april • Maandag 29 aprilWat de normaalste zaak van de wereld lijkt, is voor Marknesse een unicum. Het dorp dat zo'n 80 jaar bestaat, heeft voor het eerst een zebrapad. Dat is maandag aangelegd in de Breestraat. De doorgaande...