Floriade 2022 kost 77 miljoen

ALMERE • Di 3 juli 2012 | 9:50 • Dinsdag 3 juli 2012 | 9:50

De Almeerse Floriade in 2022 kost bijna 77 miljoen euro. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders becijferd.


Er is 33 miljoen euro nodig voor de inrichting van het terrein bij de zuidoever van het Weerwater. Daarnaast is er geld nodig voor de projectorganisatie, communicatie en marketing. Ook is in de begroting een paar miljoen weggelegd voor mogelijke tegenvallers.  De gemeente legt 10 miljoen euro in. Ook de provincie trekt 10 miljoen euro uit voor de organisatie. Daarnaast verwacht de gemeente inkomsten via de kaartverkoop en sponsoring. Ook hebben beleggers Amvest en corporatie Ymere aangegeven in het gebied te willen investeren.


De gemeente denkt dat de Floriade door zo’n 2 miljoen mensen wordt bezocht. De Floriade levert verder naamsbekendheid op, werkgelegenheid en een economische voordelen voor het bedrijfsleven op. De Nationale Tuinbouwraad besluit in oktober of Almere de Floriade mag organiseren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel