Geen overslaghaven bij Blocq van Kuffeler

ALMERE • Vr 23 november 2012 | 13:34 • Vrijdag 23 november 2012 | 13:34

Er komt definitief geen overslaghaven bij de Blocq van Kuffeler in Almere. De gemeenteraad heeft dat donderdagavond vastgesteld. Wel komt er een onderzoek om alternatieve locaties in de stad in kaart te brengen.


De gemeenteraad stemde al twee keer eerder tegen de locatie Blocq van Kuffeler, maar wethouder Scholten wilde dat die mogelijkheid toch nog eens werd bekeken. Initiatiefnemers voor een overslaghaven zouden hun plan namelijk hebben verbeterd.


Een meerderheid van de raad had daar echter geen oren naar. Wel kunnen de initiatiefnemers hun plan dus mogelijk nog elders in Almere realiseren. Een optie zou de Oostvaardersdijk bij Pampushout kunnen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (2)

 • iwan

    Za 24 november 2012 Zaterdag 24 november 2012

  Er komt al een haven in Lelystad, zijn twee havens nu echt nodig, of is dit weer Almere die Lelystad (of omgekeerd) wil aftroeven?

  reageer
 • Schipper

    Za 24 november 2012 Zaterdag 24 november 2012

  Pampushaven!! Ook prima. Ligt op de vaarroute Amsterdam-Lemmer. Natransport over de weg lijkt niet het meest ideale. In ongunstige geval rijden er dadelijk 1000 vrachtauto,s over de dijk. Ben heel benieuwd naar de uitwerking van de plannen. Tot op heden zijn wij nog het meest gecharmeerd van de variant Blocq van Kuffeler. Natransport sluit beter aan op industrieterrein Vaart. Zal in 2013 toch nog een overslag mogelijk zijn in Almere? Eerst zien, dan geloven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert