"Crash vliegtuigje fout van piloot"

LELYSTAD • Do 17 januari 2013 | 14:23 • Donderdag 17 januari 2013 | 14:23

De piloot van het vliegtuigje dat op 2 augustus 2011 neerstortte langs de Eendenweg in Lelystad veroorzaakte het ongeluk zelf. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De 45-jarige piloot uit Noord Brabant kwam bij de crash om het leven.

De man vloog bij het naderen van Lelystad Airport vlak achter een ander toestel. Om een botsing te voorkomen maakte de piloot een bocht van 360 graden. De bocht bleek te scherp. Het toestel stortte neer in een graanveld vlakbij de landingsbaan en vloog in brand.

Uit onderzoek blijkt ook dat de man zijn capaciteiten af en toe overschatte en dat hij zijn concentratie tijdens het vliegen soms verloor. Daarbij maakte hij ook basisfouten en hield hij zich niet aan procedures. Volgens de Onderzoeksraad had de piloot in plaats van de bocht een stijgvlucht moeten maken. De bocht die hij maakte is niet gebruikelijk in een dergelijke situatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel