Batavia Regatta is test voor Dutch Match Cup

LELYSTAD
Het zeilevenement Batavia Regatta in Lelystad wordt gezien als test voor de Dutch Match Cup. Dit weekend werden de kwalificaties gevaren voor het evenement dat wordt gehouden van 24 tot en met 28 september.

Organisatie en deelnemers konden wennen aan de omstandigheden in Bataviahaven in Lelystad.

Zeven teams uit verschillende landen streden voor de kust van Lelystad tegen elkaar. Match Cup is een eenvoudige vorm van wedstrijdzeilen. Twee boten varen tegen elkaar, de eerste die de finishlijn passeert heeft gewonnen.

reacties (5)

 • Ben

   

  subsidie voor een totaal onbekend zeil evenement. Ik ben zeiler! Nog nooit van gehoord en ik lees de bladen

  reageer
 • ben

   

  Echt belachelijk

  reageer
 • KC

   

  Kijk heb ook even gekeken. Zaterdag 13 en zondag 15 toeschouwers. Er werd ook een enquete gehouden. Op Facebook gaf een woordvoerder van de gemeente aan dat 100 mensen daar zaterdag aan mee hadden gedaan. Dat was echt niet bij de zeilboten, maar bij de havenkom.

  reageer
 • johan

   

  ging daar al die subsidie naar toe 150.000 euro. zet lelystad op de kaart was het toch? nul toeschouwers..... vul het maar in

  reageer
 • bram

   

  ik heb op zaterdag en zondag even gekeken , er waren NUL toeschouwers en het was totaal onduidelijk wat er op het water gebeurde. Enige tijd geleden ben ik nog bij zeilwedstrijden op Loosdrecht geweest voor bejaardentehuis "Zonnegloren" en dat was spannender en ook nog meer toeschouwers.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert