SV Urk plaatst extra licht voor bekerwedstrijd

URK
Op sportpark De Vormt op Urk zijn vrijdagmiddag twee lichtinstallaties geplaatst. Die zijn nodig voor de KNVB-bekerwedstrijd tegen Ajax van komende dinsdag.

De twee installaties worden aan de lange zijde tegenover de hoofdtribune geplaatst.

De huidige lichtinstallatie van SV Urk heeft een lichtopbrengst van 300 lux. De reglementen van voetbalbond KNVB schrijven voor dat dit minimaal 500 lux moet zijn, omdat er anders te weinig licht is voor een goede tv-registratie door FOX Sports. Vrijdagavond wordt de lichtinstallatie getest.

De wedstrijd is live te volgen bij Omroep Flevoland op de radio. In de aanloop naar de wedstrijd toe geven wij dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur ieder uur twee kaarten weg. Ook kan je de wedstrijd voorspellen op onze facebookpagina. Je maakt dan kans op prijzen.

reacties (9)

 • iemanf

   

  het zijn de contracten tussen de KNVB en FOX die dit bepalen terwijl de partij die het camera werk doet de camera iets anders afsteld en prima uit de voeten kan met het huidige licht. #jammer

  reageer
 • Urker

   

  Tot en met de derde ronde is de opbrengst volledig voor de thuisclub. Pas bij de volgende ronde moet men gaan delen.

  reageer
 • johan

   

  bekerrecetten worden altijd gedeeld door beide clubs dus reken je niet rijk

  reageer
 • Rekenen

   

  Urk gaat heus wel geld overhouden aan deze wedstrijd. 4000 kaartjes keer 25 euro gemiddeld (er waren kaartjes van 15, maar ook voor sponsors van 55 of 100) is 100.000 euro. Daarnaast zijn er tv gelden, geld van de KNVB voor plaatsing voor deze ronde, kantine winst. Dan kom je aan de inkomsten kant voorzichtig gerekend uit op 125.000 euro. Lichten, tribunes, veiligheid en alles kost nooit en te nimmer dit bedrag.

  reageer
 • beernd

   

  jantje schenkt vast wel wat, doet hij ook in verkiezingstijd..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Urker

   

  Ja, alleen de KNVB doet moeilijk over licht in dit geval. Voor amateurwedstrijden is het licht wel voldoende, maar voor een wedstrijd tegen Ajax is het niet voldoende. Hebben die Amsterdammers (volgens de KNVB) slechtere ogen dan de gemiddelde amateurvoetballer ofzo? Verder maakt Urk noch Ajax nog FOX hier een probleem over.

  reageer
 • bergerac

   

  Aangezien de knvb dit wil betaald de knvb dan ook de rekening?

  reageer
 • Jantje

   

  sv Urk zal aan deze bekerwedstrijd bijzonder weinig overhouden. Als er maar geen geld bij moet. Geef mij ook maar een bekerwedstrijd tegen het grote Ajax. Eens maar nooit weer.

  reageer
 • johan

   

  en toen was er licht halelua

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert