FC Groningen walst over Flevo Boys heen

EMMELOORD
Hoofdklasser Flevo Boys heeft de bekerwedstrijd tegen eredivisionist FC Groningen verloren met 1-8. De ruststand was 1-3.

De Emmeloorders begonnen fel aan de wedstrijd. Toch was het na ruim twintig minuten Danny Hoesen die namens de Groningers de openingstreffer maakte. Een paar minuten later maakte Yoël van Nieff via een vrije trap de 0-2. Michael de Leeuw scoorde voor de Groningers voor de rust ook nog de 0-3. Flevo Boys deed via Paul Bergtop nog wat terug: 1-3.

Na rust kregen de Emmeloorders ook nog kansen om terug in de wedstrijd te komen. Lang bleef het 1-3, maar in de 67ste minuut maakte invaller Dino Islamovic aan alle illusies een eind. Daarna ging het snel. Michael de Leeuw scoorde vervolgens driemaal op rij, waarna Johan Kappelhof de 1-8 maakte.

reacties (28)

 • kees

   

  Leuk he die strijd onder elkaar...dat maakt de derby altijd zo leuk. Toch prestatie van urk en van flevoboys(waar de bijna de helft urker van is) Als het beetje meezit kan urk nu fc groningen loten voor de volgende bekerwedstrijd. Competitie is natuurlijk belangrijker..en hopen dat we morgen wvf OPROLLEN, en dat flevoboys even staphorst over de knie legt Succes allebei word mooi weer, dus dat word genieten nor vuuuuren :-)

  reageer
 • Urker

   

  Druk zetten als Urk??,jullie vergeten dat jullie geen Urkers zijn Ha ha geintje hoor,was een leuke wedstrijd . Ajax had ook zomaar 10 goals kunnen scoren als ze even iets meer zouden aanzetten.

  reageer
 • theo

   

  wat een gezever van de fans van flevoboys, jullie kunnen toch wel begrijpen dat de uitslag volkomen normaal genoemd kan worden. een amateur club tegen een profclub is natuurlijk geen partij. in het beginkon fb nog een klein vuistje maken maar daarna trog de fc even aan en was het gebeurt met fb. tja, normaal toch.

  reageer
 • dolFIJN

   

  Maar puur op basis van teams en uitslag. Urk tegen ajax 2 0-4 en flevo boys tegen volwaardig FC Groningen 1-8 vind ik de resultaten wel weer gelijkwaardig. Verder weet ik niet hoe het met de geschorsten/geblesseerden bij Urk zat. Maar bij Flevo Boys, de klein, Hakvoort en Jelies moeten missen is wel een aderlating. Hoe dan ook de mensen in de polder hebben mooie dagen beleefd. De verenigingen hebben zich mooi kunnen manifesteren. Alleen maar winnaars.

  reageer
 • Harm

   

  Helemaal mee eens. Laten weer trots zijn op de prestatie van Urk en Flevo Boys. Wat een gejank soms hier. Beide wedstrijden bezocht en beide keren genoten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marretje

   

  Als jij Urk - Ajax gezien hebt, heb je ook kunnen constateren dat als er één ploeg was die niet voor het doel hing, integendeel zoveel mogelijk de tegenstander opjaagde, was het Urk wel. En die media-aandacht was er nog meer voorafgaande aan de wedstrijd zelf met veel voorbeschouwingen in landelijke kranten en op landelijke t.v. (Nieuwsuur, Hart van NL. etc.) Waarom denk je dat dit was?: (SV) Urk is en blijft een unieke en bijzondere plaats en club met vooral een eigen identiteit en durf. Dinsdagavond op indrukwekkende wijze weer getoond. Om trots op te zijn. En tja, als je 1 - 8 toch "best wel goed vindt"- eigen citaat Kd, dan wens ik jullie daarmee erg veel succes................

  reageer
 • Ruben

   

  Ja inderdaad fb speelde best aardig ook al hebben ze dik verloren ben ik nog steeds trots op fb respect

  reageer
 • Kd

   

  Marretje toch. Waarom denk je dat Urk meer aandacht krijgt in de pers? 90 minuten live op tv wellicht? Flevo Boys heeft hun eigen spelletje gespeeld en dat ging best goed. Een amateurclub die voetbalt, en niet voor het doel gaat hangen. Prijzenswaardig!

  reageer
 • kramer

   

  Als Urker ben ik natuurlijk trots dat ze het zo goed gedaan hebben tegen Ajax maar laten we wel wezen...Ajax speelde met een B-elftal. Groningen won dit seizoen thuis van Ajax en als ze dan met een A elftal tegen FlevoB. spelen dan is het eigenlijk appels met peren vergelijken.

  reageer
 • Wonend aan de goede kant van de brug

   

  Lekker kortzichtig om zo'n mening te verkondigen op basis van een samenvatting van 3 minuten. Flevo Boys heeft zich kranig geweerd tegen dezelfde 11 die afgelopen zaterdag nog tegen AZ speelden. De vergelijking met Urk is daarom ook helemaal niet eerlijk en ook niet relevant. Beide kunnen op alle gebieden trots op de organisatie en prestatie zijn.

  reageer
 • Bo

   

  Ze waren beter dan Urk

  reageer
 • Robbie

   

  Ik heb net de samenvatting zitten bekijken, maar wat speelde FB zwak. Groningen ging wel erg makkelijk door de verdediging heen. Niemand bij FB die even de mouwen opstroopte en ging lopen bikkelen.

  reageer
 • Rein

   

  Geen woord meer aan toe te voegen. Respect

  reageer
 • Piet34

   

  Het eerste half uur hebben we laten zien goed mee te kunnen voetballen. Dan valt uit het niets de 0-1 door een buitenspel doelpunt. Op dat moment loop je achter de feiten aan. Daarbij komt dat we een aantal basisspelers misten. Op dit niveau maakt dat verschil.

  reageer
 • OpUrker

   

  Weet je welk elftal het beste is? Dat elftal wat voor komende zaterdag weer met beide benen op de grond staan. En met drie punten naar huis komt.

  reageer
 • Hr

   

  Henk kijkt aardig op Hannes ?

  reageer
 • adv

   

  het gaat om eerste instantie toch om een mooi avondje voetbal, waarvan de uitslag soms verrassend kan zijn

  reageer
 • Swiebertje

   

  op Urk zag ik een ploeg om trots op zijn. zoals wel vaker hebben bij Flevo Boys slechts enkelen deze mentaliteit. Bergtop is daar een van dus ik vind het mooi dat hij gescoord heeft!

  reageer
 • Marretje

   

  Reactie op Kd: Goh, deze reactie had ik nou helemaal niet verwacht. Laat nou zo'n afgunstige reactie als van Kd te verwachten zijn. Lees aub vandaag alle landelijke kranten er op na en het verslag op Voetbal op Zaterdag; dan lees je in ieder geval van respect en bewondering voor het elftal van Urk (met zelfs een en ander maal: uniek in de hoogste regionen van het amateurvoetbal: uitsluitend zelf opgeleide spelers). Zelfs Frank de Boer had dit van Urk niet verwacht (ze gingen als de brandweer!!) en bekijk de analyse van Mario Been in de rust van de wedstrijd ook even terug: onder de indruk van Urk, de manier waarop Ajax onder druk werd gezet. Been sprak van een hoog niveau! Ik ben er zeker van dat dit niet van 1 - 8 van FB gezegd zal worden, daar worden geen woorden aan smerig gemaakt. Daarom stel ik voor om al die zure opmerkingen uit Dorp A en omgeving richting SV Urk voor kennisgeving aan te nemen.

  reageer
 • ghjk

   

  er blijven natuurlijk mensen die niwt normaal kunnen reageren fan van urk zekker. jammer hoor

  reageer
 • Harm

   

  Volgens mij doe mee het erom, want serieus kun je dit niet nemen. Mits je blind zou zijn.

  reageer
 • Abdel

   

  Een uitslag die de verhoudingen goed weergeeft. Had toch iets meer passie en druk op de tegenstander verwacht van Flevo boys. Gisteravond als neutrale kijker toch spelers uit een ander vaatje zien tappen. Bij vlagen f.b Technisch prima. Alleen jammer dat het vooral reageren ipv ageren was. Orders van de trainer? Op naar de volgende comp wedstrijd.

  reageer
 • Sjaak

   

  Urk verloor van Ajax 2 en flevoboys speelde tegen volledige basis FC Groningen. Bovendien scoorde Flevoboys wel en Urk....

  reageer
 • Kd

   

  Goh, deze reactie had ik nou helemaal niet verwacht.

  reageer
 • beernd

   

  et koopploeggie had zoals verwacht helemaal niets in te brengen. al vochten ze maar is, net als de urkers gister. verwende knaappies zijn het bij fb

  reageer
 • henk-druk

   

  Ik kan er ook niet bij, speel je groningen eerste half uur helemaal weg, en dan maak je zulke fouten,en die goal voor rust dacht ik nog van dit word leuk na rust, nou dus niet.We hadden ze kunnen hebben maar zat niet mee die grensrechter heb zeker 4 x buitenspel gezien

  reageer
 • karel

   

  Snap er niets van ze zijn in topvorm, en dan geven ze het zo uit handen De winst lag voor het oprapen na die goal vlak voor rust. Zaterdag gewoon voor de 3 punten en word vast een makkie na zo n wedstrijd

  reageer
 • Ron

   

  Urk verloor maar met 0-4 van de landskampioen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert