William de Boer van SV Urk naar Flevo Boys

URK
Voetballer William de Boer van hoofdklasser SV Urk speelt volgend seizoen bij hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord. Dat meldt het bestuur van zijn club SV Urk.

De spelers Dick Hakvoort, Randy Jelies en Danny Mazereeuw maakten twee jaar geleden ook al de overstap naar de Emmeloorders.

In de laatste derby tegen Flevo Boys scoorde William de Boer twee keer voor SV Urk. Het werd toen 5-3 voor Flevo Boys.

reacties (39)

 • Aloha

   

  @Realist Urk 2 is al zo vaak kampioen geweest in de reserve hoofdklasse en heeft zelfs al diverse keren de halve finale van de districtsbeker gehaald. Tweede teams van hoofdklassers zijn prima te vergelijken met standaardniveau 1e/2e klasse.

  reageer
 • gjr

   

  Het waren geen eerste- maar tweedeklassers.

  reageer
 • urker

   

  ik heb gehoord dat pip zijn contract in trekt en bij urk blijft...

  reageer
 • Realist

   

  Met een combinatie van FB 1 en FB 2 zou Flevo boys een team met 'eigen jongens' kunnen neerzetten dat minstens zo goed is als het huidige Urk 1. FB 2 is vorig jaar overtuigend kampioen geworden in de reserve hoofdklasse, is in de beker verder gekomen dan FB 1 en eersteklassers verslagen. Dus doe nou maar niet zo stoer over dat 'eigen jongens'. Als je echt om de prijzen wil spelen ipv meedoen heb je gerichte versterkingen nodig. Welkom William (of moeten we Pip zeggen).

  reageer
 • urker

   

  Laten we beginnen dat ten eerste fb de afspraak niet na is gekomen. dus ze zijn niet te vertrouwen daar in emmeloord. wat voor afspraak weet ik niet percies maar in ieder geval zouden ze geen spelers van urk halen. Dat is wel gebeurt. kijk als je dat wilt moet je geen afspraak maken. daarom is het een laffe daad. En dat william zegt dat hij een nieuwe uitdaging wil dat is gewoon onzin. hier speelt geld gewoon de grootste rol. William gaat weer op school en gaat trouwen dus 1 en 1 is dan 2. dat is de conclusie. Nou urk betaalt niet dus dit is voor hem gewoon een tijdelijke oplossing. Als urk betaalt was hij niet weg gegaan. want het is een ras echte urker. Hij wil studeren en dan moeten er toch centen komen. en dat weet dick dus die is de aanjager geweest. al die lul praat dat hij hogerop wil is gewoon dikke onzin. Als william straks de zaakjes weer in orde heeft financieel speelt hij weer op urk. en dick zou na een jaar al weer terug, maar die zat met het feit dat rolf nog bij urk is en zolang die bij urk trainer is.....speelt dick bij fb. dus dat is ook nog 1 jaar. en daarna zien we het wel weer. En laten we 1 ding niet vergeten urk is niet afhankelijk van pip. de volgende staat klaar en die is technisch beter alleen nog een talent. maar flevo boys is een grote koopclub geworden. Daar kan urk echt niet tegen op. Maar de voorbeelden zijn er....whc-be Quick. je hoort er nooit meer van. Wat fb wel heeft is dat ze wel een degelijke jeugd hebben. Maar daar zit ook een gevaar achter. Als de jeugd zien dat ze geen kans krijgen gaan ze weg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Urker

   

  Voor het (grote) geld? Dat waren er niet zoveel. Teunis Kramer - kwam weer heel snel terug na 2 jaar VVOG. (gestopt) Reinier Romkes - Speelde eerst in Groningen omdat hij daar studeerde. En later ook nog bij VVOG, omdat hij niet meer de eeuwige wissel wilde zijn op Urk. Kwam uiteindelijk ook weer terug. (gestopt) Danny Mazereeuw - Speelt in het 2e van Flevo Boys. Randy Jelies - Ook Flevo Boys, maar geen succes. Veel blessures. Net als Danny was hij niet meer welkom op Urk. Dick Hakvoort - Flevo Boys. Doet het daar meer dan uitstekend. Gerrit Visser - Naar Zwolle en weer terug, naar Be quick in zwolle en weer terug, naar go ahead kampen en weggebleven. Voelde zich niet thuis op Urk (op voetbal gebied). (gestopt) Dus zoveel zijn dat er niet. Overigens wens ik Pip heel veel succes bij Flevo Boys. Hij zal toch wel een gemis worden bij Urk. Hij is wel degene die Urk vaak over het dooie punt helpt met zijn vele inzet en zijn vaak belangrijke goals.

  reageer
 • Rene Brand (SV Urk fan)

   

  Iemand maakt keuzes in zijn leven goed of fout en de tijd zal het leren of zijn keuze juist is. Maar als ik dan de berichtgeving lees in de diverse media en dan voornamelijk de reacties op een vertrek van William naar FB hebben ze gisteren niet helemaal goed opgelet tijdens biddag, het is alleen maar haat en nijd wat deze jongen nagewenst wordt. Heb u naasten lief wordt er gezegd maar deze jongen wordt nu als een paria neergezet, voornamelijk door de Urker "supporters" vereniging de Brulboei. William succes daar en bedankt wat je afgelopen jaren voor Urk hebt betekend.

  reageer
 • sjoerd

   

  Wat ben jij gefrustreerd zeg. En dan ook nog een profeet met helderziende voorspellingen. Over niveau gesproken, zie eens hoeveel jeugdige spelers van Flevo Boys zijn gaan spelen bij betaalde clubs.

  reageer
 • Urk

   

  Natuurlijk is dit besluit jammer voor Urk. Maar laten we vooral niet vergeten wat hij voor onze club heeft gedaan. het is een topvoetballer wie hogerop wil. en iedereen begrijpt dat bij het invoeren van een 2de divisie en daardoor meer plek komt in de topklasse, dat FB meer kans maakt om daar in te komen als Urk. Laten we nu allemaal ons gezonde verstand gebruiken en hopen op veel mooie derby's. Voetbal is en blijft (hoe mooi en geweldig het ook is) maar een spelletje

  reageer
 • Aloha

   

  William mag natuurlijk zelf bepalen wat hij doet. Het is zijn eigen keuze. Flevo Boys is in mijn ogen echter geen stap hogerop. Is ook gewoon hoofdklasse, meer zit er ook niet in voor Flevo Boys denk ik. Spakenburg, IJsselmeervogels, HHC dat zijn amateurclubs die een stap hogerop zijn. Wat betreft Flevo Boys die mogen natuurlijk zelf weten hoe ze het doen maar niet te ontkennen valt dat ze behoorlijk wat aangetrokken spelers in de selectie hebben, Arjen Bergsma, Paul Bergtop, Dick Hakvoort, Randy Jelies, Wesley de Klein, Arjen Postma, Rodney Rosink, Jacob de Vries, Jovan Tromp zijn niet opgeleid bij Flevo Boys. Frank en Arnoud Post komen oorspronkelijk bij VENO vandaan en Mark Koomen bij SVM als ik me niet vergis en Allan Bakker bij Tonego. Dat is toch een aanzienlijk deel van de selectie.

  reageer
 • Malle pietje

   

  Gelukkig gebruik jij je eigen naam.

  reageer
 • Realist

   

  Zit allemaal niet zo te zeiken. Neem een voorbeeld aan aanvoeder Siemen Lindeboom. Deze betreurt het besluit, maar is wel zo sportief om hiermee gewoon om te gaan. Een voorbeeld voor vele doldwaze idioten die onder een pseudoniem hun gal spuwen bah.

  reageer
 • Sjaak

   

  als hij voor 9000.00 komt wordt hij nog slechter betaald als een wissel speler.

  reageer
 • gjr

   

  Hoe kom je aan die bedragen? Baseer je die op feiten of zuig je die uit je duim?

  reageer
 • Jaap

   

  Beslissing van William de Boer is best te begrijpen. Gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Treed over niet al te lange tijd in het huwelijk, dus keuze is niet moeilijk. En er zijn toch wel meer Urkers geweest die toen voor het (grote) geld kozen. Wees nou toch reëel en doe die oogkleppen af. Zet hem op William, met z'n allen rekenen we op je.

  reageer
 • Marretje

   

  Tja, het wordt onderhand echt een vreemdelingenlegioen en de "eigen" spelers, zoals v.d. Wal moeten er echt een paar knikkers bij hebben want anders zijn ze zo weer weg, dat bleek onlangs weer overduidelijk. Dat noemt men broodvoetballers. En of het nou een niveau hoger is, dat is natuurlijk ook niet waar, bij FB is toch altijd net niet; dat heeft vorig seizoen laten zien (ongelooflijk dat je uiteindelijk alles uit handen hebt gegeven) en dit seizoen doen ze ondanks beweringen van de voorzitter toch ook niet mee om de ereprijzen? Gewoon ook niet meer dan een leuke middenmoter.

  reageer
 • urker in hart en nieren

   

  hij gaat bij fb voetballen voor de money. zo simpel is het. Dat zegt dick toch zelf....Bij urk was en is het veel leuker met je vrienden. William kan die 6-9000 euro wel gebruiken. Dat hij het niet naar zijn zin gaat krijgen dat kan ik je nu al vertellen. En william en dick kunnen niet erg met rolf over weg. als rolf bij urk weg is spelen deze jongens weer op urk. Maar ik sta aan de kant van rolf. er zijn regels en daar moet je je aan houden...ook bij fb. Dick is niet meer op wintersport geweest of wel?.....En william is een moeilijke jongen... En een niveau hoger is het natuurlijk echt niet. dat is onzin. topklasse is hoger, maar dezeelfde klasse is voor mij hetzelfde. ...Maar dit is de dank voor alle jaren wie jeugdtrainers in hem gestoken hebben en nu de grootste concurent ervan profiteert. Dat is nou fboys. EEN laffe daad

  reageer
 • WH

   

  De meeste reacties zijn weer lekker simpel en getuigen van weinig respect naar een prima speler van Urk die nu gewoon een andere keuze maakt. William welkom en dat je maar fijn mag samenspelen en HEEEEL veel geld mag verdienen met de jongens uit Emmeloord:Timon Rorije,Aran Nijboer, Jeroen de Groot,Jarno van der Wal en Dennis van der Wal,Arjen Spaan, Allan Bakker,En de gebr Post die al jaren bij Flevo Boys voetbalden en weer voetballen en onze aanvoerder Arjen Postma die ook een echte Flevo Boy is.

  reageer
 • UK

   

  Man man ik ben zo gelukkig dat ie gaat. Eindelijk genieten Riekelt Nentjes. De Pip kan echt wel voetballen, maar soms denkt ie dat ie Messi is en dat is ie bij lange na niet.

  reageer
 • bergerac

   

  Zoals William de Boer afgelopen zaterdag tegen Harkemase Boys speelde gaat SVU hem niet missen denk ik. Maar ik moet toegeven dat ik hem ook wel heb zien uitblinken. Ik wens hem succes maar ik denk dat hij het bij Flevo Boys zwaar krijgt.

  reageer
 • oogklepjes af dokter Bernard

   

  Over aparte reacties gesproken... ja die spelen er wel alleen in de lagere elftallen, noem er maar eens een 11-tal op waar ze hoofdklassewaardig mee voor de dag zouden komen... juist, daarom moet alle kwaliteit van buitenaf komen. Wees maar trots op je 'club' zonder eigen identiteit.

  reageer
 • ts

   

  Altijd maar die ongein over 'koopclub'. Fb gaat gewoon met de hedendaagse trend in het amateurvoetbal, dat is een keuze. Als jullie dat niet willen, zeur er dan ook niet over. Beetje met de tijd mee gaan! Jullie gaan toch ook niet met een rubberboot de zee op om een visjen te vangen?? Welkom William, vlammen volgend jaar.

  reageer
 • Trainer

   

  Vanaf nu zeker Riekelt in de basis als de trainer Rolf tenminste een gemotiveerde speler in het veld wil. Pip gelijk maar laten mee trainen bij fb.

  reageer
 • urker

   

  Dat hij weggaat voor een ander avontuur binnen de voetballerij kan ik waarderen maar niet aar een cllub die hij altijd vervloekt heeft, en de andere spelers belult beeft die ook aar fb gingen. Zijn jullie zeker vergeten dat hij 2a3seizoenen geleden in het gangpad lag met een zware shag en iedereen van fb probeerde ( na te trappen) Nou zo is nou Pip een goede werker maar te ruw en te wild. Wens hem veel succes en veel goals. Groeten van de familie club uit Urk.

  reageer
 • Bernard

   

  Beetje een aparte Reactie. Bij Flevo Boys voetballen op dit moment meer spelers uit de eigenjeugd dat jij denkt. Maar goed wij zijn er zeker blij mee dat hij komt. Volgend seizoen weer lekker onderin hoofdklasse of middenmoot eerste klasse voor het perfect Urk waar we zo trots op moeten zijn!

  reageer
 • Swifthumor

   

  Man wat lachen weer daar in Swifterbant (je weet wel die straat tussen Urk en Dronten in) hoor...

  reageer
 • Urk, de enige echte amateurvereniging in de hoofdklasse

   

  Echte club? Die 'echte' club kan nog niet eens z'n eigen spelers opleiden... allemaal gehaald, allemaal betaald! lage streken dat heeft die 'echte' club wel. Veel succes met je makker Danny (wie was dat ook alweer)

  reageer
 • opregte swifterbanter

   

  clausule zondags vrij neem ik aan

  reageer
 • loosman

   

  kan begrijpen dat je vor het hoogst haalbare gaat,maar dan ging ik niet naar flevo boys,is eerder een achteruitgang,van al die urkers wie naar fb gaan hoor je niks meer

  reageer
 • Klaas

   

  Veel succes daar in Emmeloord en trainer ik zou hem dus niet meer opstellen. Weg ermee !

  reageer
 • UK

   

  Daar komen julie nog wel achter. Ach julie krijgen er een goede bankzitter bij. Wat mij betreft mag hij nu ook wel gaan. Zijn opvolger Riekelt Nentjes staat al klaar, is tien keer beter.

  reageer
 • Lub

   

  Dit doet mij als Urker pijn. Al 45 jaar volg ik het eerste elftal op de voet. De gebroeders Wakker en 'Jan Patat' lieten verschillende bvo's schieten om voor urk te blijven voetballen. Tijden zijn verandert, daar ben ik me wel degelijk van bewust. Echter is het doodzonde dat geld zelfs het amateurvoetbal schaadt. Flevo boys is Chelsea, Urk het Ajax. Hier kunnen wij als Svu niet tegenop. William, je keuze is niet eens onbegrijpelijk vanuit jouw standpunt. Toch is voor mij de charme van haast de enige club met ' eigen jongens'aan het afbrokkelen. WIlliam succes, gegroet, Een veteraan in het eens zo mooie amateurvoetbal.

  reageer
 • Jan

   

  Ha, ha. Jaloezie. Wie moet er nu nog voor gevaar zorgen bij Urk dan? William. Welkom bij een stapje hoger en succes.

  reageer
 • Koos rabbers

   

  Die jonge ziet er niet zo gezond uit op die foto!

  reageer
 • Marretje

   

  Heel, heel jammer; puur voor de knikkers naar Dorp A......................

  reageer
 • Robbie

   

  Dat vind ik nog eens goed nieuws. Ik vind hem 1 van de betere bij Urk. Een goede linkspoot, en altijd aanvallend gevaarlijk. Welkom William. .. @Tiemen...Hoezo een onruststoker ?

  reageer
 • Sjaak

   

  hahaha nou kom maar op hoor Urkers met al jullie negatieve meningen over William de Boer, uit het oog uit het hart op het mooie Urk. Als hij nou maar 2 keer scoort tegen Urk volgend jaar is de rekening weer vereffend.

  reageer
 • John

   

  Gaat ie tenminste bij een echte club voetballen!!!

  reageer
 • Tiemen

   

  Eindelijk zijn we van die onruststoker verlost.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert