Beloften Almere City FC in nieuwe voetbalpiramide

ALMERE
Het beloftenteam van Almere City FC gaat onderdeel uitmaken van de nieuw te vormen voetbalpiramide van de KNVB. Alle clubs uit de eredivisie en Jupiler League konden tot 1 maart hun beloftenteam inschrijven. Tussen de Jupiler League en de Topklasse komt vanaf het seizoen 2016-2017 een nieuwe landelijke divisie met een promotie-degradatiesysteem.

De nieuwe voetbalpiramide krijgt aanvulling van tien beloftenteams. De KNVB maakte dinsdag bekend dat naast Almere City FC ook AZ, FC Groningen, FC Utrecht, Vitesse, Achilles'29, De Graafschap, Sparta Rotterdam, FC Volendam en Brabant United (FC Den Bosch-RKC Waalwijk) zich hebben ingeschreven. Deze tweede elftallen stromen in tijdens het seizoen 2016-2017, als de nieuwe competitiestructuur in werking gaat.

De tien ingeschreven teams spelen volgend seizoen eerst een eigen competitie, op basis waarvan ze in 2016 worden ingedeeld in de nieuwe landelijke divisie of Topklasse. Voor de andere tweede elftallen van de betaalde voetbalclubs wordt een nieuwe reservecompetitie opgezet.reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert