City FC verliest bij Achilles'29

ALMERE
Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Achilles'29 verloren. In Groesbeek was de thuisploeg met 3-1 te sterk voor de formatie van trainer Fred Grim. Bij rust leidden de Almeerders nog met 0-1.

Almere City FC had in de eerste helft de regie stevig in handen. De ploeg kreeg uitstekende kansen via Vincent Janssen en Mamedov op een vroege voorsprong. Pas vlak voor rust kwamen de Almeerders terecht op voorsprong na een prima goal van Jerge Hoefdraad.   

In de tweede helft kantelde de wedstrijd. Achilles'29 kwam binnen vijf minuten snel op 1-1 via een goal van Rutger Worm. Almere City FC kreeg vervolgens via Keller en Mamedov goede kansen op een nieuwe voorsprong. Achilles'29 begon halverwege de 2e helft steeds sterker te worden. Vijf minuten voor tijd kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong na een rake kopbal van Kursad Surmeli. In de slotfase besliste Jop van Steen de wedstrijd definitief: 3-1. Ondanks de nederlaag blijft Almere City FC elfde in de Jupiler League.    

reacties (7)

 • Jan

   

  Waar hebben we het over? We spelen nacompetitie, iets wat we voorheen nooit gehaald hebben. Dus geef ze het voordeel van de twijfel.

  reageer
 • David

   

  Sneijder word ook telkens met z'n broer vergeleken terwijl het 2 verschillende spelers zijn. Wesley is aanvallend en rodney is meer de verdeler. Die moet je op de 8 positie komt hij beter tot zn recht.

  reageer
 • TimvD

   

  Wat er in Groesbeek is gebeurt is denk ik nog wel het diepte punt van het seizoen. Een tweede helft het zo weg geven. Dat alleen sneijder kwam is belachelijk. Minimaal hadden de aanvoerder en trainer grim uitleg moeten geven over deze zeer tieste prestatie. Wel goede helft trouwens en er hangt een leuke sfeer bij achilles waar almere alleen maar van mag dromen. Bier op de tribune en gast vrije stuwards!

  reageer
 • André

   

  Schneider teert op zijn naam, maar heeft nog niets laten zien, overal net gezeik vertrokken, snel afscheid van nemen.

  reageer
 • DiBo1960

   

  Vol goede moed naar Groesbeek, zeker na de goede tweede helft tegen de Graafschap. Leuke ontvangst goede catering en mooi weer wat wil je nog meer. Almere begon zoals ze maandag waren geëindigd veel druk kansen maar ook wat pech. Een keer kwam Hoefdraad op links en het was gelijk 0-1. Verder hield hij de middenstip warm. Na de pauze een heel ander Achilles fel en gretig. Bij Almere niets van dit alles de heren dachten dat ze er al waren gevolg trieste 3-1 nederlaag. Weer een paar onbegrijpelijke wissels, als je toch al nacompetitie speelt waarom niet wat jeugd of wisselspelers een kans geven. Snijder speelde weer niet best en ging weer met de supporters in discussie. Dat hij dit zoals gisteren na de wedstrijd doet valt te prijzen was de enige die naar het uitvak kwam. Maar gebruik je energie tijdens de wedstrijd niet om te reageren op je supporters. Grim moet nu een keuze gaan maken en die spelers kiezen die er honderd procent voor willen gaan elke week ongeacht tegen wie we spelen. Weekje geen competitie en dan volle focus op de laatste wedstrijden en nacompetitie en wie weet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vincent

   

  Trainer van Achilles liet zien, over veel meer voetbalverstand te beschikken dan Grim. Na rust even 2 tactische omzettingen, waar Grim geen antwoord op had. Volgens mij heeft hij het niet eens gemerkt, resultaat 0 punten. Het blijft lastig, voormalig keepers als coach. Keepers blijven een apart onderdeel van de voetbalsport, krijgen vaak individuele keeperstraining, werden minder bij de groep betrokken, en werden in de jeugd op de pleintjes ook altijd als laatste gekozen. Als je dan als trainer het geluk hebt over exceptionele spelers te beschikken, lossen deze het zelf op in het veld, bij ALMERE City , heb je te maken met Rodney Schneider ed, kansloze missie.........

  reageer
 • d.e.e.rob

   

  Als de spelers net zo snel waren als de spelersbus had het een heel andere wedstrijd geworden. Onderschatting? Geen zin? Geen idee. Wat wel opviel was dat er 4-4-2 gespeeld werd, of iets dat daarop leek. Trainer van de tegenpartij deed in de rust wat aanpassingen en Almere was nergens meer. Beetje jammer allemaal!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert