Almeerse Hockey Club wint topper van Victoria

ALMERE
De hockeymannen van de Almeerse Hockey Club hebben zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de play offs voor promotie naar de hoofdklasse. Op eigen veld werd concurrent Victoria met 2-1 verslagen, waardoor de Almeerders de Rotterdammers passeren op de ranglijst. De Almeerse Hockey Club staat nu tweede in de overgangsklasse.

De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong door een goal van Dider Meijer. Victoria leek vervolgens in de eerste helft langszij te komen na een strafcorner, maar de scheidsrechter annuleerde het doelpunt ten onrechte.

In de tweede helft verdubbelde de Almeerse Hockey Club de voorsprong na een snelle goal van Benjamin Stibbe. In de slotfase deden de gasten nog wat terug via een benutte strafcorner van Thijs van der Kamp.


reacties (15)

 • JaaPut

   

  Tsja, degenen die het het best kunnen beoordelen (keeper en lijnstops) zijn degenen die protesteren. Aangezien echt duidelijk is dat de bal erin ging hebben die mannen ofwel collectief een offday gehad, of ze spelen toneel. Gezien hun prestaties gedurende de rest van de wedstrijd zal het met die collectieve offday wel meevallen ;-) Maar oordeelt u vooral zelf, dat doe ik ook. Op basis van feiten...

  reageer
 • Marco

   

  Welkom bij Almere! Erg onsportief maar dat is wel een beetje de mentaliteit bij Almere en met name de Heer Vargas, als coach heeft hij hier een enorme invloed op. Jammer! Ik heb 40+ jaar gehockeyed, maar als keeper, speler weet je verdomd goed dat die bal erin is geweest. Heel slecht toneelstukje! maar nogmaals, welkom bij Hockeyclub Almere.

  reageer
 • Hockeyfan

   

  Als supporter van Victoria moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat Almere op geen enkele manier blaam treft: dit is gewoon 100% de fout van de scheidsrechter, en een hele grote ook. Hij heeft meteen toegegeven dat hij het verkeerd gezien heeft. Uiteindelijk zijn de protesten van spelers irrelevant. De scheidsrechter is de enige die verantwoordelijk is voor de beslissingen. Neemt niet weg dat het ongelofelijk zuur is. Je weet nooit hoe de wedstrijd gelopen was als deze corner gewoon (terecht!!) goedgekeurd was. Tot slot: zowel Victoria als Almere komen op deze manier negatief in het nieuws. Lijkt me goed om de discussie te sluiten.

  reageer
 • Remco

   

  Sorry Adriaan, maar als ik jouw reactie lees kan ik daaruit concluderen dat je praat over dingen waar je geen verstand van hebt. De ballen tijdens strafcorners gaan zo ongelofelijk hard, dat het onmogelijk is om de lijn van de bal goed te volgen. Daarom controleert een scheidsrechter voor de wedstrijd ook of er geen grote gaten in het net zit. Zoals je in de video ziet doet hij dit ook tijdens de wedstrijd, overtuigd de scheidsrechter zichzelf ervan dat de bal niet door het net heen is gegaan en besluit dus geen doelpunt te geven.

  reageer
 • Mark

   

  Wat een overtrokken reacties hieronder allemaal. Natuurlijk is het een zuiver doelpunt. Dit ziet iedereen na twee keer gekeken te hebben en de herhaling. Echter staan de twee spelers en de keeper met hun rug naar het doel en hebben alle drie niet kunnen zien of de bal wel of niet in het doel is geweest. De reactie lijkt me dan ook niet meer dan terecht. De KNHB zal met een oordeel komen, en zal hoogstwaarschijnlijk niets doen. Aangezien ook bij hockey de waarneming van de scheidrechter, en dat zijn er twee, leidend zijn. Voor alle moraalridders: als iedereen even sportief zou zijn, dan zouden er helemaal geen scheidsrechters nodig zijn. :) (wat dus grote onzin is, want iedereen wil winnen. Of dit nou is wanneer een doelpunt afgekeurd wordt, er geen strafcorner wordt gegeven, of er toch groot voordeel ontstaat wanneer je de bal met de voet meeneemt. (want zo heeft almere ook wel eens verloren.)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pieter Davids

   

  Ronduit schandalig hoe onder andere de keeper van Almere ook reageert. Feit dat de scheidsrechters het niet zien is al slecht, maar dan met zo een toneelstuk komen is ronduit triest. Beide spelers hebben het ook gezien, deze kunnen zich nergens achter verschuilen als je de beelden ziet. Ben benieuwd naar de reactie van Almere.

  reageer
 • Adriaan de Jongh

   

  Grote Schande. Je ziet als scheids toch die bal er in gaan. Of ben je met je gedachten bij je vriend(in)? En als Almeerder zou ik me nog dieper schamen.

  reageer
 • Almeerder

   

  @ Plaatsvervangede Schaamte: Je zou natuurlijk ook de protesterende spelers kunnen geloven, die zeggen dat ze het echt niet gezien hebben. Dan ligt de fout bij de scheidsrechters, die beiden kennelijk ook niet genoeg gezien hadden om het doelpunt goed te keuren.

  reageer
 • Plaatsvervangende Schaamte

   

  Ik vind het ronduit jammer dat onze mooie club op deze manier in het nieuws moet komen. Wat ik hier zie, hoort echt niet thuis op de hockeyvelden en ik voel dan ook oprechte plaatsvervangende schaamte. Hoe kun je dit verkopen aan al onze jeugdspelers die naar hun 'idolen' uit heren 1 komen kijken (en vervolgens zo belazerd worden), laat staan aan de rest van hockeyend Nederland. Het zou mooi zijn als Almere met een gepaste reactie komt op deze situatie, dat lijkt me de enige oplossing om het opgelopen gezichtsverlies te herstellen. Mocht dit niet al te laat zijn. Op deze manier steun ik de Almeerse niet in hun strijd richting/in de play-offs.

  reageer
 • Echte sporter

   

  @Sporter ... en dat noemt zich dan Sporter! Alsof opgroeien iets te maken heeft met het akkoord gaan met dit ongelofelijk onsportieve gedrag van Almere. Wat een vreselijk nare ploeg is dat! En dan die beelden van die blaaskaak van een coach weer na afloop. Bah!

  reageer
 • Jan

   

  Donkerrood voor dit onsportieve gedrag, ronduit kinderachtig gewoon. Victoria overigens een stugge ploeg met goede corners, dat de bond dit maar goed afhandelt.

  reageer
 • Sporter

   

  Als ik de beelden zo zie mag Victoria nog blij zijn dat ze maar met 2-1 hebben verloren. En dan van een team verwachten dat ze naar de scheidsrechter lopen om aan te geven dat het toch echt wel een goal was voor de tegenstander....Kom op zeg...Grow Up!!

  reageer
 • Ook een Hockeyfan

   

  Het gaat nu alleen om dit strafcorner moment. Almere was over de hele wedstrijd beter. Doelpunt zat, dat is duidelijk. De verdediger reageert direct. Onterecht dit onsportief te noemen. Het lijkt een oprechte reactie van de verdediger Almere is de terechte winnaar

  reageer
 • Frans

   

  Jammer dat een prima wedstrijd met prima scheidsrechters wordt ontsierd door een paar spelers van Almere die een merkwaardige opvatting over sportiviteit hebben (dat wens je elkaar toch toe aan het begin van de wedstrijd met dat handjes schudden?). Jammer ook dat al die teamgenoten die naar de middenlijn liepen om bij de terechte 1-1 de bal uit te nemen, niet even dachten, zullen wij wel respect naar de scheidsrechters en de tegenstanders hebben. "Almere Houdt van jou", mooi motto maar wij houden even niet van Almere Heren 1.

  reageer
 • hockeyfan

   

  Ongelooflijk wat hier is gebeurd, wat ontzettend zonde voor de altijd zo 'nette' hockeysport... Las op hockey.nl dat Victoria officieel protest heeft ingediend bij de KNHB wegens het afkeuren van de goal/onsportief gedrag van Almere. Dit lijkt me meer dan terecht na het zien van deze beelden, ben benieuwd wat de bond hier mee gaat doen. Nogmaals jammer dat zo'n belangrijke wedstrijd door dit moment wordt overschaduwd. Zou wat zijn als de Almeerse aan het eind door dit moment de play-offs zou halen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert