Hekkensluiter RKC wint bij Almere City FC

ALMERE • Vr 3 april 2015 | 16:57 • Vrijdag 3 april 2015 | 16:57
Almere City FC heeft vrijdagavond in eigen huis verloren van hekkensluiter RKC Waalwijk. De Brabanders waren met 3-2 te sterk voor de Almeerders. Bij rust leidde RKC al met 1-2.

De gasten kwamen vroeg op voorsprong in Almere door een goal Arsenio Valpoort, die profiteerde van de ruimte in de Almeerse defensie. Vlak voor rust scoorde clubtopscorer Vincent Janssen op schitterende wijze de gelijkmaker namens Almere City FC. Dit leek de ruststand te worden, maar één minuut voor het rustsignaal kwam RKC weer op voorsprong door weer Arsenio Valpoort. Hij profiteerde dankbaar van geklungel in de Almeerse defensie.

In het begin van de tweede helft kwam Almere City FC snel langzij door een prachtige vrije trap van Norair Mamedov. Almere ging vervolgens op zoek naar de voorsprong, maar RKC scoorde 20 minuten voor tijd de winnende via Calabro, die geheel vrij de bal achter Etemadi mocht koppen.

Almere City FC wacht nu al zes wedstrijden op een overwinning. De formatie van Fred Grim blijft op de elfde plaats staan van de Jupiler League.