Hekkensluiter RKC wint bij Almere City FC

ALMERE
Almere City FC heeft vrijdagavond in eigen huis verloren van hekkensluiter RKC Waalwijk. De Brabanders waren met 3-2 te sterk voor de Almeerders. Bij rust leidde RKC al met 1-2.

De gasten kwamen vroeg op voorsprong in Almere door een goal Arsenio Valpoort, die profiteerde van de ruimte in de Almeerse defensie. Vlak voor rust scoorde clubtopscorer Vincent Janssen op schitterende wijze de gelijkmaker namens Almere City FC. Dit leek de ruststand te worden, maar één minuut voor het rustsignaal kwam RKC weer op voorsprong door weer Arsenio Valpoort. Hij profiteerde dankbaar van geklungel in de Almeerse defensie.

In het begin van de tweede helft kwam Almere City FC snel langzij door een prachtige vrije trap van Norair Mamedov. Almere ging vervolgens op zoek naar de voorsprong, maar RKC scoorde 20 minuten voor tijd de winnende via Calabro, die geheel vrij de bal achter Etemadi mocht koppen.

Almere City FC wacht nu al zes wedstrijden op een overwinning. De formatie van Fred Grim blijft op de elfde plaats staan van de Jupiler League.  


reacties (9)

 • Koos Almere

   

  Je "wacht" niet op een overwinning, zoals in het artikel wordt genoemd. Een overwinning "dwing je af". Dat laatste is hier duidelijk niet het geval. Al heel lang niet meer. Jammer.

  reageer
 • Bas

   

  Almere City denkt als het huidige Ajax spelers kopen i.p.v. de eigen jeugd kansen geven en daarmee een goed stabiel elftal op te bouwen. Ooit was de jeugdopleiding van Ajax de beste van Nederland en kreeg de jeugd de kansen in het eerste te spelen. Dit voorbeeld had Almere City moeten volgen maar met dit bestuur en een trainertje als Fred zal het nooit wat worden.

  reageer
 • DiBo1960

   

  Ik hoop niet dat Jan gelijk heeft als hij zegt zo laag mogelijk eindigen, zand in de ogen van de tegenstander. Geef dit dan aan als trainer dan blijven we thuis tot de nacompetitie begint. Want we kijken de laatste weken naar het spelletje Fred erger je niet. Zo afhankelijk van Keller die toch al op leeftijd is, als je dan zo makkelijk goals weggeeft vrees ik het ergste. In de rust Nieuwpoort eruit Dissels erin Vet op drie en je had deze wedstrijd gewonnen. Maar ja wij zijn geen trainer als je dan toch alles op de nacompetitie zet, zoals inderdaad een van de spelers aangaf geef dan nu de jeugd de kans. Daar moeten we het volgend jaar ook mee doen gezien de aanstaande bezuinigingen. (verlaagd contract Toet)

  reageer
 • Rutger

   

  Hier hebben weer een paar spelers leuke bedragen verdiend. Gokmaffia all over.

  reageer
 • Martin

   

  Als je als club de ambitie hebt om 5e te worden, moet je natuurlijk wel van de hekkensluiter winnen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Dit is pure taktiek. Hoe lager City eindigd op de ranglijst hoe meer City wordt onderschat door de tegenstandersin de nacompetitie. En zo slaat City zijn slag in de nacompetitie.

  reageer
 • Dave

   

  Goeie,zo had ik het nog niet bekeken.

 • d.e.e.rob

   

  "alles op de play-offs" werd er door één van de spelers gezegd. wat vergeten wordt is dat het door de club zo gewenste theaterpubliek de voorstelling straks niet meer gaat bijwonen. De regisseur laat een artiest optreden die het script niet aankan, de regie volgens mij een beetje kwijt is... ook vorige week tegen achilles ging het niet helemaal goed op de planken. als het publiek na de voorstelling niet meer klapt voor de toneelspelers is er m.i. iets niet goed.

  reageer
 • peter

   

  Van de laatst geplaatste kunnen ze nog niet eens winnen, het is een schande, wordt hoog tijd voor een andere trainer en bestuur. Dit is een schande voor Almere.

  reageer
 • Dave

   

  Dat is niet zo mooi.Gelukkig zijn de playoffs al gehaald.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert