Almere City FC uitgeschakeld in de nacompetitie

ALMERE • Vr 15 mei 2015 | 13:32 • Vrijdag 15 mei 2015 | 13:32
Almere City FC is uitgeschakeld in de nacompetitie. De ploeg van trainer Fred Grim verloor vrijdagavond na verlenging met 2-1 in Doetinchem tegen De Graafschap. Het eerste duel in Almere eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dat was ook nu de stand na 90 minuten en dus moest er verlengd worden.

Almere City FC was de betere ploeg in de eerste helft, De Graafschap in de tweede helft. De thuisploeg leek de wedstrijd in een tumultueuze slotfase te beslissen. Een minuut voor tijd maakte invaller Jerry van Ewijk de 1-0 voor de superboeren, maar in de blessuretijd maakte Soufyan Ahannach de gelijkmaker. Enzio Boldewijn leek nog dieper in blessuretijd Almere City FC zelfs een plekje in de volgende ronde te bezorgen. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

De Graafschap kwam vroeg in de verlenging via Vincent Vermeij opnieuw op voorsprong. Zijn schot ging via het been van Almere City FC speler Cees Toet de goal in. De Almeerders waren daarna alleen nog via Boldewijn dichtbij de gelijkmaker die goed zou zijn geweest voor een plekje in de volgende ronde.

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Cavlan, Pröpper, Van de Pavert, Linssen, Lazic, Tarfi, Vermeij, Will (van Ewijk), Vida, Tim Janssen (Koolhof)

Opstelling Almere City FC: Etemadi, Bouma (Boldewijn), Keller (Nieuwpoort), Toet, Quasten, Receveur, Ahannach, Kip, Oost (Dissels), Mamedov, Vincent Janssen