Almere City FC uitgeschakeld in de nacompetitie

ALMERE
Almere City FC is uitgeschakeld in de nacompetitie. De ploeg van trainer Fred Grim verloor vrijdagavond na verlenging met 2-1 in Doetinchem tegen De Graafschap. Het eerste duel in Almere eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dat was ook nu de stand na 90 minuten en dus moest er verlengd worden.

Almere City FC was de betere ploeg in de eerste helft, De Graafschap in de tweede helft. De thuisploeg leek de wedstrijd in een tumultueuze slotfase te beslissen. Een minuut voor tijd maakte invaller Jerry van Ewijk de 1-0 voor de superboeren, maar in de blessuretijd maakte Soufyan Ahannach de gelijkmaker. Enzio Boldewijn leek nog dieper in blessuretijd Almere City FC zelfs een plekje in de volgende ronde te bezorgen. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

De Graafschap kwam vroeg in de verlenging via Vincent Vermeij opnieuw op voorsprong. Zijn schot ging via het been van Almere City FC speler Cees Toet de goal in. De Almeerders waren daarna alleen nog via Boldewijn dichtbij de gelijkmaker die goed zou zijn geweest voor een plekje in de volgende ronde.

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Cavlan, Pröpper, Van de Pavert, Linssen, Lazic, Tarfi, Vermeij, Will (van Ewijk), Vida, Tim Janssen (Koolhof)

Opstelling Almere City FC: Etemadi, Bouma (Boldewijn), Keller (Nieuwpoort), Toet, Quasten, Receveur, Ahannach, Kip, Oost (Dissels), Mamedov, Vincent Janssen

Foto: Fred Rotgans

reacties (20)

 • Koos Almere

   

  Als je reageert met de naam "anti fan" moet je beter helemaal niet reageren. Maar goed. Almere City speelde deels erg goed en deels minder. Maar de tweede helft was niet ontzettend slecht! Als je dan door een arbitraire beslissing de volgende ronde door de neus wordt geboord, dan is dat zuurpruim en onterecht. Voor de overtredingen hebben ze kaarten gehad. Dat is voldoende straf. Jammer dat het hierbij is gebleven in de nacompetitie. Had inderdaad veel geld kunnen opleveren. Succes volgend seizoen, jongens!

  reageer
 • anti fan

   

  Waarom had de tegenstander dan maar 1 gele kaart en toch maar de wedstrijd gewonnen? Gele kaarten zijn GEEN goede uitingen.

  reageer
 • Geweldige prestatie van Almere City, jammer dat ze niet door zijn. Maar sowieso complimenten voor het team en de staf.

  reageer
 • Apple

   

  À city is ook geen toevoeging voor de eredevisie

  reageer
 • arie

   

  Aangezien je als een clown met non-argumenten wil reageren heb ik maar even de cijfers erbij gepakt. Vorig seizoen werden in de Eredivisie 954 gele kaarten gegeven wat neerkomt op 3,12 gemiddeld tegenover de 2,50 van Almere die jij nu noemt wat neerkomt op 24,8% meer als de cijfers van Almere wat ze dus niet gemeen maar zelfs veel te braaf maken voor de Eredivisie. Ik ben geen fan van Almere maar ik ben slechts een beetje allergisch voor heel domme mensen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Je speelt NIET geweldig, als je in beide wedstrijden wel 5 gele kaarten pakt. Sorry, dan speel je NIET geweldig, maar SMERIG, wat terecht door de scheids afgestraft is. Voor zogenaamde fans is het altijd, winnen ze, dan spelen ze geweldig, verliezen ze, dan ligt de fout ALTIJD bij iemand anders, in plaats van te erkennen, dat ze wederom een slechte wedstrijd gespeeld hebben. Maar ja, je bent fan of niet, dan is het verschil van door een roze bril of normaal kijken.

  reageer
 • Jan

   

  Beste X ik weet niet naar welke wedstrijd jij gisteren hebt gekeken maar City speelde een super wedstrijd. En inderdaad is City gisteren benadeeld door een verkeerde inschatting van de scheidsrechter. Misschien moeten wij volgens jou volwassen worden maar jij moet een bril halen voor die schele ogen van je. Want blijkbaar zie je niet al te best.

  reageer
 • Zielig gewoon, dat de zogenaamde fan niets anders wil beweren, dat als zijn ploegje verliest, het ALTIJD de schuld van de scheids is en niet het ZEER SLECHTE spel van zijn eigen club. Ik zou zeggen, wordt eens volwassen!!!!!!!!!!!!!!

  reageer
 • Pietje bel

   

  Mooi, AJAX 3 is niks en word ook nooit wat

  reageer
 • A.

   

  mooi, weer een azijnpisser minder :) het voetbal was dit seizoen idd regelmatig niet om aan te zien.. maar aan de andere kant hebben we ook regelmatig voetbal gezien zoals we dat nog nooit hebben gezien hier. Als dit seizoen je al niet kon bekorren, weet ik niet wat je nog zou willen hoor. Veel plezier bij FC Almere, gaan wij verder met het bouwen aan deze club :) Over de wedstrijd: genaaid door de scheidsrechter. Het is in en in triest dat je daar als club niks meer aan kan doen. De scheids beslist gewoon over enorme reclame en promotie voor de club en wie weet wat er verder mogelijk was. Spelers hebben alles gegeven, eerste helft was je verreweg de betere.. in de 2e helft niet maar was Etemadi weer in vorm. Het mocht helaas niet zo zijn Over de supporters van Almere: genoten, simpelweg genoten!

  reageer
 • anti fan

   

  Winnen ze, dan waren ze super goed, verliezen ze, dan heeft een ander het gedaan. In ieder geval staan ze nu weer met beide pootjes op de grond, waar ze horen. Het hele jaar nagenoeg alleen maar uitrusten en dan de hoogste klasse willen bereiken? SCHAAM JE!!!!!!!!!

  reageer
 • Johan

   

  Het is klaar en ik ben het met Ewout eens. Het is daar trekken aan een dood paard. Toeschouwers aantallen blijven ver achter en het voetbal was regelmatig niet om aan te zien. Voor mij geen seizoenskaart meer. Ik ga weer lekker op zaterdag en zondag kijken bij de amateurs en de jeugd in Almere.

  reageer
 • Almere

   

  Helaas door een foute beslissing van de arbitrage lig je eruit, heel zuur, maar het was een mooi seizoen. Mooi trouwens dat de commentatoren zo meeleven tijdens het radioverslag, Jack van Gelder-taferelen, genieten! Zou mooi zijn als het volgend seizoen vaker kan.

  reageer
 • Koos Almere

   

  Helaas weer eerst op achterstand. Dat heeft ook te vaak het geval moeten zijn deze competitie. Hoe dan ook, goed geprobeerd en een continuering van het betere spel komt er wel!

  reageer
 • Bryan

   

  jammer jammer jammer wat speelde almere goed, en dan wordt het doelpunt van boldewijn afgekeurd, maar dat was geen buitenspel, als de grens better had gekeken dan waren we nu door. maar wat kunnen we trost zijn op Almere City, wat ze dit jaar allemaal gepresenteerd hebben. almere city ik hoop op volgend jaar weer zo'n TOP seizoen en ik zie jullie weer als het seizoen begint 😃😃

  reageer
 • Beo

   

  Wat een spannende pot zeg.Volgens mij was de 1-2 van Bolderwijn niet buitenspel. ze hebben gevochten als meeuwen. De trots van Flevoland is helaas uitgeschakeld. Fijne vakantie boys en tot volgend seizoen !!!!!!

  reageer
 • Ewout

   

  Wij gaan Europa in ? Ja met vakantie. Ben blij dat die ellende klaar is met ALMERE city. Volgend seizoen weer plek 12 t/m 18 Trekken aan een dood paard is het

  reageer
 • Frenky goes to Hollywood

   

  Wiiijjjjj gaaaaaan Euuuuropa in! Wij gaan Europa in!

  reageer
 • Gerard

   

  Heel veel succes

  reageer
 • Beo

   

  Succes boys !!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert